Anasayfa Haber Xiaomi Akıllı Gözlük Tanıtıldı

Xiaomi Akıllı Gözlük Tanıtıldı

Xiaomi Akıllı Gözlük

Xiaomi akıllı gözlük, görüntüleme sistemlerini ve sensörleri sıradan bir gözlük tasarımında birleştiriyor.

Facebook tarafından Ray-Ban Stories akıllı gözlüklerin tanıtılmasının ardından şimdi de Xiaomi kendi akıllı gözlük modeli ile rekabetteki yerini alıyor. Xiaomi akıllı gözlük; fotoğraf çekebiliyor, mesajları ve bildirimleri gösterebiliyor, arama yapabiliyor, navigasyon sağlayabiliyor ve gözünüzün önünde gerçek zamanlı olarak metin çevirisi yapabiliyor.

Xiaomi’nin akıllı gözlükleri sadece 51 gram ağırlığında ve dört çekirdekli bir ARM işlemci tarafından destekleniyor. Cihazda MicroLED görüntüleme teknolojisi kullanılıyor ve şirket bunun için birkaç neden sıralamış.

Öncelikle bu, Xiaomi’nin yapısal tasarımda ihtiyaç duyulan tasarım alanını azaltmasına olanak tanıyor ve ayrıca cihazı hafifletiyor. İkincisi, MicroLED’lerin daha parlak ekranlara ve daha derin siyahlara izin veren doğal bir yayıcı özelliği bulunuyor. Böylece daha basit bir yapıyı korurken daha yüksek piksel yoğunluğuna ve daha uzun ömre sahip olabilirler.

Cihaza entegre edilen ekran çipi 2,4 mm x 2,02 mm boyutlarında ve yalnızca 4μm boyutunda ayrı piksellere sahip. Xiaomi, karmaşık optik yapılardan yeterli ışığın geçmesine izin vermek için yapıldığını söyleyerek tek renkli bir ekran çözümü kullandığından, giyilebilir cihazla çekilen fotoğraflar, bunlar kullanılarak renkli olarak görüntülenemiyor.

Xiaomi, henüz giyilebilir ürünün lansman tarihini veya fiyatını açıklamadı.