Anasayfa Haber Intel’den Kesintisiz Yazılım Güncelleme Özelliği: Seamless Update

Intel’den Kesintisiz Yazılım Güncelleme Özelliği: Seamless Update

Intel, sistem güncellemelerinde yeniden başlatma gereksinimlerini ve kesintiyi ortadan kaldıracak bir teknoloji geliştiriyor.

Teknoloji devi, sistemlerinde Intel tabanlı işlemciye sahip tüm kullanıcıların olumlu karşılayacağı bir teknoloji üzerinde çalışmalar yürütüyor. Intel mühendisleri, Linux çekirdeği için geliştirilen son yamalara göre, yeniden başlatmaya gerek kalmadan sistem yazılımını güncellemeye olanak tanıyan Intel Seamless Update (Intel Sorunsuz Güncelleme) isimli bir özellikle üzerinde çalışıyorlar.

Donanım yazılımı güncellemelerinde bildiğiniz gibi neredeyse her zaman yeniden başlatma gerekiyor. Bu güncellemeler, sistem yeniden başlatıldığı ve kullanılamadığı için bazen birkaç dakikaya kadar sürebiliyor. Öyle ki bu durum birçok kullanıcı veya kurumsal şirket için zaman kaybı demek.

Mavi ekip, sistem çalıştığı sırada UEFI gibi sistem donanım yazılımını güncelleyecek bir teknoloji için adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu teknoloji özellikle Hizmet Düzeyi Sözleşmesi (SLA) ile iş yapan müşteriler için çok değerli ve sistemler neredeyse %100 oranında çalışma süresi sunabilir.

Söz konusu özelliğin Intel “Sapphire Rapids” Xeon işlemcilerle birlikte resmi duyuruyla birlikte tanıtılması bekleniyor. Sorunsuz Güncelleme teknolojisiyle ilgili bilgiler henüz kısıtlı ve hangi platformlarda kullanılacağını zamanla göreceğiz.