Anasayfa Haber Biostar, Madencilerin 9 GPU ve 10 SSD Takabileceği Z590 Anakart Tanıttı

Biostar, Madencilerin 9 GPU ve 10 SSD Takabileceği Z590 Anakart Tanıttı

Piyasaya sunulan yeni anakarta çok sayıda ekran kartı ve SSD bağlamak, böylelikle iki farklı alanda madencilik yapmak mümkün.

Kripto para madenciliğiyle ciddi olarak ilgilenenler, kriptoya özel anakartlar, GPU’lar, güç kaynakları ve Chia madenciliği için ekstra depolama birimlerine ihtiyaç duyuyor. Biostar ise üst düzey Z590 yonga setini kullanırken birden fazla kripto para madenciliği için hazırlanmış bir anakart tasarladı.

TZ590-BTC DUO olarak adlandırılan bu anakartın kalbinde Intel’in tüm 10. ve 11. nesil Core işlemcilerini destekleyen LGA1200 soketine bağlı bir Z590 yonga seti bulunuyor. Öte taraftan Chia madenciliği için önemli bir faktör olduğu kanıtlanan 3200 MHz’de çalışan 128 GB’a kadar DDR4 bellek desteği sunulmuş.

Anakart üzerinde özellikle Ethereum madenciliği için kullanılabilecek bir PCIe 4.0 x16 yuvası ve ek sekiz PCIe 3.0 x1 genişletme yuvasına yer verilmiş. Çok sayıda PCIe yuvasının yanı sıra, 10 adede kadar ek HDD için dört adede kadar NVMe PCIe M.2 SSD yuvası ve SATA III konektörü olmak üzere birden çok depolama seçeneği bulunuyor.

Kartın arka plakasına fare ve klavye için bir PS/2 bağlantı noktası, harici ekran çıkışı için bir HDMI bağlantı noktası, bir VGA bağlantı noktası, dört USB 3.2 Gen1 bağlantı noktası ve iki USB 2.0 bağlantı noktası konumlandırılmış. Bununla birlikte tek bir Gigabit Ethernet bağlantı noktası görünüyor.

Biostar, kripto para madenciliği için özel olarak tasarladığı bu anakart için henüz satış tarihini açıklamadı ve herhangi bir fiyatlandırma yapmadı.