Anasayfa Haber Microsoft Hesapları Artık Şifresiz Kullanılabilecek

Microsoft Hesapları Artık Şifresiz Kullanılabilecek

Parolasız hesaplar, oturum açmak için Microsoft Authenticator’a veya farklı bir güvenlik yöntemine güveniyor.

Microsoft, yıllardır Windows ve Microsoft hesapları için parolasız oturum açma projesi için çalışıyor ve nihayet yeni bir adım atıldı. Kullanıcılar artık parolalarını Microsoft hesaplarından tamamen kaldırabilecek.

Parolaları devre dışı bırakanlar, Microsoft’un Android veya iOS için Authenticator uygulamasını, Windows Hello yüz tanıma veya parmak izi algılama özelliğini, güvenlik anahtarlarını veya e-posta/telefonlara gönderilen doğrulama kodlarını oturum açmak için kullanabilecekler.

Microsoft Authenticator

Parolayı kaldırmak için iOS veya Android cihazınızda Microsoft Authenticator’ın olması ve bunu Microsoft hesabınıza bağlamanız gerekiyor. Ardından account.microsoft.com adresine gitmeli, oturum açmalı ve “Gelişmiş Güvenlik Seçenekleri”ne kısmına giriş yapmalısınız. Burada “Ek Güvenlik” menüsünde “Şifresiz Hesap” gibi bir seçenek bulunuyor.

Microsoft, bir süredir Windows 10 ve Microsoft hesapları için parolasız kimlik doğrulama sunuyor ve bu özellikleri zaten kullanıyorsanız ek olarak bir şey yapmanıza gerek yok. Parolanızı tamamen kaldırmak için Microsoft’un sitesinden hesabınıza giriş yapmanız, Güvenlik sekmesine gitmeniz, “Gelişmiş güvenlik seçenekleri”ni seçmeniz ve parolasız hesap özelliğini açmanız yeterli.

Tamamen parolasız kullanımda çoğu insan için en kolay ve güvenli yol, mobil cihazlardaki Microsoft Authenticator uygulaması gibi görünüyor.