Anasayfa Haber RDNA 2 Mobile Geliyor: Samsung Exynos 2200 Detayları Sızdı

RDNA 2 Mobile Geliyor: Samsung Exynos 2200 Detayları Sızdı

Exynos yapay zeka

Artan sızıntılar, Samsung ve AMD işbirliğiyle geliştirilen Exynos 2200’ün yaklaştığını gösteriyor.

Henüz birkaç gün öncesinde AMD’nin RDNA 2 grafik mimarisinden faydalanan ve Samsung tarafından üretilen Exynos 2200 SoC’i testlerde görmüştük. Şimdi ise ARM tabanlı CPU çekirdeklerine sahip olan bu yongaya ait yeni sızıntılar ortaya çıktı ve AMD tabanlı GPU ile ilgili yeni bilgilere sahibiz.

Akıllı telefonlarla ilgili sık sık sızıntılar yapan Ice Universe, büyük Cortex-X2 çekirdeğinin 2.9 GHz, mimarisi bilinmeyen üç büyük çekirdeğin 2.8 GHz ve ek dört küçük çekirdeğin 2.2 GHz hızlarında çalışacağını söylüyor.

Samsung Exynos RDNA AMD

Sızıntı kaynağı ayrıca GPU frekanslarından da bahsetti. Exynos 2200 SoC, toplamda 384 Akış İşlemcisi içeren altı RDNA 2 İşlem Birimi ile birlikte geliyor. Görünüşe göre AMD tarafından sağlanan GPU 1250 MHz çalışma frekansına sahip olacak. Tahminlere göre bu grafik işlemcisi FP32 için yaklaşık 1 TFLOPS (FP16 için bunun iki katı) bilgi işlem gücü sunacak.

Samsung, güç tüketimi ve Exynos 2200 SoC’in diğer ayrıntılarıyla ilgili henüz herhangi resmi bir bilgi paylaşmadı. Ancak artan sızıntılar, yeni mobil çipin yaklaştığını gösteriyor ve yakında performans değerlerini gösteren yeni sızıntıların ortaya çıkması an meselesi.