Anasayfa Makale realme 8 Pro – Öne Çıkan Özellikler

realme 8 Pro – Öne Çıkan Özellikler

realme’nin fiyat performans serisi olan Pro cihazlar yeni nesil versiyonu ile yeniden karşımızdalar. realme 8 Pro kullanıcılara kaliteli ekran, uzun pil ömrü, 108 MP kamera, yüksek hızlı şarj ve Snapdragon 720G işlemci sunuyor. Peki, tüm bu özellikler bir araya geldiğinde ortaya nasıl bir cihaz çıkıyor?

Tasarıma yakından baktığımızda ön cam dışında plastik arka kapak ve plastik çerçevelere sahip olan realme 8 Pro, 160.6 mm uzunluğa, 73.9 mm genişliğe ve 8.1 mm kalınlığa sahip. İçerisinde 4.500 mAh batarya olan bir telefon için 8.1 mm kalınlık ve 176 gram ağırlık son derece başarılı. Şık bir akıllı telefon olan realme 8 Pro’nun arka yüzeyindeki gradyal renk geçişleri dikkat çekiyor. Ayrıca kameralar  son derece güzel bir şekilde sol üst tarafa konumlandırılmış. Buraya yakından baktığımızda 108 MP ana kamera vurgusu öne çıkıyor.

realme 8 Rro’nun en güçlü olduğu alanlardan biriyse kesinlikle ekran özellikleri. Telefonda 6.4 inç boyutunda Super AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran manuel olarak 450 nit seviyesine çıkarken, otomatik parlaklıkla nit değeri 1000’e kadar ulaşıyor. Özellikle gün ışında, güneş altında ekranda neler olup, bittiğini görmek isteyenler için ekranın parlaklık değeri son derece tatmin edici.

Ayrıca FHD+ çözünürlüğe sahip olan realme 8 Pro ekranı, 411ppi piksel sıklığı ile de dikkatimizi çekmeyi başardı. Telefonun ekranı parlak, kaliteli, canlı ve keskin görüntüler sunuyor.

realme 8 Pro Donanım Özellikleri

Telefonda işlemci platformu olarak Snapdragon 720G tercih edilmiş. 8 nm üretim sürecine sahip olan bu işlemci çipseti 8 çekirdekten oluşuyor. 2 çekirdek 2.3 GHz saat hızında çalışan Kryo 465 Gold, 6 çekirdek ise 1.8 GHz saat hızında çalışan Kryo 465 Silver. İşlemci platformu ile beraber gelen grafik birimi ise Adreno 618.

Telefonun diğer ana donanım özellikleri arasında, Türkiye pazarında bulunan versiyonu 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Elbette bu depolama alanını microSD kart ile yükseltmeniz mümkün.

realme 8 Pro Kamera Özellikleri

Telefonda dörtlü kamera sistemi yer alıyor. Ana kamera f/1.9 diyaframa sahip ve 108 MP. Ultra geniş açılı kamera ise 8 MP çözünürlüğe sahip. 2 MP makro kamera ve 2 MP yardımcı kamera ise bu kurulumu tamamlıyor.

Ana geniş açılı kameraya yakından baktığımızda, 108 megapiksel çözünürlüğe ve 1 / 1.52 inç matrise sahip yeni nesil Samsung ISOCELL HM2 sensörü, size büyük bir özgürlük sağlıyor. Bu kamerayla 12.000 × uzunluk ve genişlikte fotoğraflar çekmenizi sağlıyor.

Yüksek çözünürlük değeri sayesinde realme 8 Pro kamerası gün ışığı ve düşük aydınlatmalı ortamlarda son derece iyi sonuçlar veriyor. Ayrıca çözünürlük yeterince yüksek olduğu için yaptığınız yakınlaştırmalarda, realme 8 Pro’da bir telefoto kamera olmamasına rağmen iyi sonuçlar alabiliyorsunuz.

Ayrıca ana kamera sensörü Fujifilm tarafından geliştirilen yeni malzemeyi kullanarak Samsung’un ISOCELL Plus piksel gruplama teknolojisini kullanıyor. Böylece optik kaybı azaltarak ve yüksek renk doğruluğu ve ek olarak yüzde 15’lik bir ışık hassasiyeti sağlayarak bitişik pikseller arasındaki parazit sorununu çözebiliyor. 

Ön kısımda bulunan ekran deliğinin içindeyse 16 MP çözünürlüklü bir ön kamera bulunuyor.

realme 8 Pro Hızlı Şarj

realme 8 Pro’nun hızlı şarj teknolojisi gerçekten de dikkat çekici. Kutudan 50W hızlı şarj cihazı çıkıyor ve bu şarj cihazı telefonun yüzde 50’lik bataryasını sadece 17 dakikada doldurabiliyor. Ayrıca %0’dan %100’e sadece 47 dakikada şarj oluyor.

Ek olarak batarya optimizasyonu güçlü olduğu için realme 8 Pro’nun yüzde 5’lik bataryası güç moduna alındığında 32 saatlik pil ömrü sağlıyor.

Özetle realme 8 Pro şirketin son dönemdeki en iyi prestij telefonlarından biri olmayı başarıyor.