Anasayfa Haber Samsung, Laptoplar İçin 90 Hz OLED Ekranlar Üretmeye Başladı

Samsung, Laptoplar İçin 90 Hz OLED Ekranlar Üretmeye Başladı

Çok daha canlı renkler sunan OLED ekranlar, artık 90 Hz tazeleme hızıyla birlikte çok daha akıcı bir deneyim sağlayacak.

Samsung, yeni yaptığı açıklamayla birlikte dizüstü bilgisayarlar için 90 Hz OLED ekranlarda seri üretime başladığını duyurdu. Bunları yakında 14 inç dizüstü bilgisayarlarda görmeye başlayacağız ve ASUS, Dell, HP, Lenovo ve Samsung gibi çeşitli üreticiler tarafından kullanılacak.

Windows PC dünyasında yüksek yenileme hızları söz konusu olduğunda genelde oyunlar aklımıza geliyor. Öte yandan özellikle amiral gemisi akıllı telefonlarda 120 Hz gibi yüksek tazeleme hızları kullanılıyor ve daha akıcı bir deneyim sağlıyor.

Burada bahsi geçen 90 Hz oranının özellikle OLED paneller için olduğunu belirtmekte fayda var. Samsung Display ayrıca OLED panellerin bir LCD’den bile daha hızlı yanıt verdiğini söylüyor. Detaya inecek olursak, 90 Hz OLED ekranın bulanık kalma uzunluğunun 0,9 mm, video oynatma söz konusu olduğunda 120 Hz LCD’nin hala 1,0 mm seviyesinde olduğu söylenmiş.

Üretim, yüksek yenileme hızının getirdiği yumuşak hareketlerin yanı sıra, yüksek kaliteli 14 inç OLED ekranlar için yapılıyor. Yani daha canlı renkler, gerçek siyah alanlar ve çok daha iyi bir görsel deneyim bizleri bekliyor.

Yeni 14 inç 90 Hz OLED paneller ilk olarak ASUS Zenbook ve Vivobook Pro gibi dizüstülerde görünecek. Bu dizüstü bilgisayarlar ayrıca 16 inçlik modellerde Samsung’un 4K OLED panellerini kullanacak, ancak elbette 90 Hz yenileme hızıyla değil.