Anasayfa Haber Steam Deck Oyun Konsolları Yakında Geliyor: Test Kitleri Hazır

Steam Deck Oyun Konsolları Yakında Geliyor: Test Kitleri Hazır

Geliştiriciler, Steam Deck kitleriyle donanım ve yazılım tarafında uygulamalı testler yapacak.

Valve, Steam blog gönderisiyle birlikte yaklaşmakta olan taşınabilir konsolu Steam Deck için önemli bir haber duyurdu: geliştirme kitleri tüm geliştiricilere gönderiliyor.

Üreticiler genelde resmi sürümden önce bunu her zaman yapıyorlar. Böylelikle geliştiricilere donanım ve yazılımların uygulamaları olarak deneme olanağı sunuluyor. Bu aşamada yazılımlar detaylıca test ediliyor, yaşanan sorunlar raporlanıyor ve performans darboğazları hakkında bilgi edinmeleri için zaman veriliyor. Valve ayrıca paketleme aşamasında olan Steam Deck geliştirme kitlerinin bir görselini yayınladı.

Steam Deck avuç içi oyun konsolu Aralık ayında genel kullanılma sunulacak. Yani bu duyuruyla birlikte geliştiricilere 2,5 aylık bir süre tanınmış olacak. Öte taraftan Deck’in kullanmış olduğu donanımlar zaten çok iyi biliniyor: AMD Zen 2 CPU, AMD RDNA 2 GPU, bellek ve depolama alt sistemleri.

Bildiğiniz üzere PS5 ve Xbox Series X konsollarda yine benzer donanımlar kullanılıyor ve geliştiriciler bu konuda tecrübeli diyebiliriz. Ancak elbette yeni taşınabilir konsolun kullanım şekli, arayüzü ve işletim sistemi tamamen farklı.