Anasayfa Haber Yeni Windows 11 Fotoğraflar Uygulaması Kullanıma Sunuldu

Yeni Windows 11 Fotoğraflar Uygulaması Kullanıma Sunuldu

Windows 11 için yenilenmiş Fotoğraflar uygulaması artık kullanıcılar için kullanılabilir hale geldi.

Windows 11 Fotoğraflar uygulaması artık kullanıma açık ve Reddit’teki bazı kullanıcılar güncellemeyi almaya başlamış. Microsoft’tan Panos Panay, geçtiğimiz hafta yakında Insiders kullanıcıları için yeni uygulamanın kullanıma sunulacağını açıklayarak uygulamayı ilk kez duyurmuştu. Beklendiği üzere, yenilenmiş uygulama birkaç yeni özelliği mümkün kılıyor. Aynı zamanda kullanıcı arayüzü değişiklikleri de getiriyor.

Windows11Fotoğraflar

Yeni uygulama genel olarak Windows 10 sürümüyle birbirine benziyor. Uygulama açıldığında, en üstte seçilmiş koleksiyonlara giden birkaç kısayolla birlikte son açılan resimler görülebiliyor. Üst çubuk menüsü de önceki sürümle aynı bölümlere sahip. Ancak genel tasarım, bir önceki sürüme göre biraz değiştirilmiş. Elbette Windows 11’de kullanılan yuvarlatılmış köşeler bu uygulamanın tasarımında da göze çarpıyor.

Tüm bunların yanı sıra kullanıcıların herhangi bir görüntüyü açtığında karşılaştığı değişiklikler daha fazla. Daha önce görülen videoda anlatıldığı üzere artık resim görüntüleyicinin altında bir kerede daha fazla resim seçmek için kullanılabilecek bir atlıkarınca bulunuyor. Bu özellik, fotoğrafların hepsini yan yana görüntülemeye ve favorilere ekleyip çıkarmaya olanak tanıyor. Tek bir görüntüyü görüntülerken ise üstte bir görüntüyü döndürmek veya düzenlemek, üzerinde çizim yapmak, silmek ve görüntü hakkındaki bilgileri görüntülemek için kısayollar içeren kayan bir araç çubuğu görülebiliyor.

Windows11Fotoğraflar

Üç nokta simgelerine tıklamak, mevcut seçeneklerin her biri için simgeler gibi birkaç değişiklik daha gösteriyor. Buradaki seçenekleri çoğunun ise yeni olmadığını belirtelim. Seçenekler eskiden daha farklı yerlerdeyken şimdi bu menü altında toplanmış. Ancak, yeni olan bir şey bulunuyor; menünün alt kısmında, yeteneklerin uzantılarla genişletilebileceği yazıyor.

Windows11Fotoğraflar

Yine de bu uzantıların nasıl görünebileceği net değil. Ancak Adobe’nin örneğin Fotoğraflar uygulamasında belirli Photoshop özelliklerini kullanıma sunduğunu görmek ilginç olabilirdi. Microsoft’un yakın zamanda Clipchamp’ı satın alması, Fotoğraflar uygulamasına daha iyi bir video düzenleyicinin eklenmesine yol açabilir.

Son olarak yeni Windows 11 Fotoğraflar uygulamasının kademeli olarak kullanıcılara sunulduğunu belirtelim. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.