Anasayfa Haber CORSAIR Sabre RGB Pro Wireless Oyun Faresi Tanıtıldı

CORSAIR Sabre RGB Pro Wireless Oyun Faresi Tanıtıldı

CORSAIR Sabre RGB PRO Wireless

CORSAIR, Sabre RGB Pro faresinin kablosuz versiyonunu kullanıma sunuyor.

CORSAIR, bu yılın başlarında Sabre RGB Pro’nun tipik 1.000 Hz’den çok daha hızlı 8.000 Hz tepkime oranıyla öne çıkan versiyonunu kullanıcılara sunmuştu. Şirket şimdi ise CORSAIR Sabre RGB Pro Wireless ile önceki modelden kabloyu kaldırıyor ve Sabre RGB Pro Wireless oyun faresini tanıtıyor. Kablosuz model, kablolu modelde olduğu kadar hızlı bir tepkime oranı barındırmasa da yine de 2.000 Hz’e kadar çıkan tepkime oranı ile teknik olarak çoğu fareden iki kat daha duyarlı olma özelliğini taşıyor.

CORSAIR’ın Champion Series ailesinin en son üyesi olan Sabre RGB Pro Wireless, yalnızca 79g ağırlığında. Böylelikle farenin rakibi olarak değerlendirebileceğimiz Razer DeathAdder v2 Pro Wireless’tan biraz daha hafif olduğunu söyleyebiliriz. Şirket, oyun faresinin Team Secret, Vitality ve Envy gibi takımların önde gelen e-spor profesyonellerinin geri bildirimleri göz önünde bulundurularak tasarlandığını belirtiyor. Oyun faresi, Marksman optik sensörünü barındırıyor. Fare ayrıca, 26.000 DPI optik sensörü ile dikkat çekmekte.

Yeni oyun faresinin tasarımı, kablolu modeli ile birbirine oldukça benziyor. Fare, tek bir RGB aydınlatma modeline sahip. Fare tekerleğinin arkasında bulunan dört adet düğme, sensör hassasiyeti ayarı yapmaya olanak tanımakta. Farenin kablolu modelinde yan bölümde bir gösterge bulunmaktaydı. Sabre RGB Pro Wireless oyun faresinde ise üst düğmede DPI ayarlarını belirtmek için kısaca yanan ve renk değiştiren küçük bir RGB ışığı yer alıyor.

Sabre RGB Pro Wireless ayrıca şarj için ön tarafta bir USB Type-C bağlantı noktasına sahip. Şirket, kablosuz oyun faresini şarj etmek için bir de 180cm’lik bir örgülü kablo gönderiyor. Farenin alt kısmındaki bölmede CORSAIR’ın düşük gecikmeli Slipstream teknolojisini kullanan küçük radyo frekansı dongle’ı yer alıyor. Bunun yanı sıra, yine alt bölümde şarj/kablolu veya Bluetooth modları arasında geçiş yapmak için bir anahtar ve ikincisi için eşleştirmeyi başlatmak adına bir düğme de yer almakta.

Son olarak CORSAIR’ın Sabre RGB Pro Wireless oyun faresinin şarj ömrünü Slipstream aktif olduğunda 60 saat, Bluetooth özelliği aktif olduğunda ise 90 saat olarak söylediğini belirtelim. Ancak bu tahminlerin, RGB aydınlatması kapalı olduğu durumlarda geçerli olduğunu da ekleyelim.