Anasayfa Haber Gelecekteki Intel Masaüstü ve HEDT İşlemcilerin Çıkış Tarihi Sızdı

Gelecekteki Intel Masaüstü ve HEDT İşlemcilerin Çıkış Tarihi Sızdı

11. Nesil işlemciler LGA 1200 soket ile uyumlu.

12. nesil Alder Lake ailesinin halefi Raptor Lake, Sapphire Rapids-X HEDT işlemcilerle birlikte gelecek.

Daha önce Intel LGA1700 soket ve Z690 yonga setinin ilk görüntülerinin yayınlandığı Chiphell forumlarında bu kez yakında çıkacak olan Alder Lake, Sapphire Rapids-X ve Raptor Lake serisi işlemcilerle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Söylentilerde Intel’in W790 HEDT yonga setini 2022 yılının üçüncü çeyreğinde, 13. nesil Sapphire Rapids-X masaüstü serisiyle birlikte piyasaya süreceği belirtilmiş. Önceki 10. nesil Cascade Lake işlemciler Nisan 2019’da piyasaya çıkmıştı. Mavi ekip, böylelikle 3 yıldan uzun bir süre sonra ilk yeni HEDT platformunu tanıtmış olacak.

Diğer tarafta son tüketiciler için geliştirilen ve Alder Lake yongaların yerini alacak olan 13. nesil Raptor Lake masaüstü işlemciler var. Sızıntıya göre bu CPU’lar da Sapphire Rapids-X HEDT ailesiyle aynı dönemde piyasaya çıkacak.

Ayrıca Intel’in bu yıl yalnızca Z690 yonga setlerini piyasaya süreceğini öğrenmiştik. Bunun aksine 600 serisi anakart serisinin tamamının 2021’de piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Dahası, yalnızca “K” ve “KF” serisi işlemciler değil, tüm 12. nesil Alder Lake masaüstü işlemcilerin bu yıl içinde tanıtılacağı gelen bilgiler arasında.

Sızıntı kaynağı her ne kadar güvenilir olsa da bu sızıntılar ilk defa ortaya çıktı. Bu nedenle tüm bilgilerin kesin olarak doğru olduğundan emin değiliz.