Anasayfa Haber Microsoft Office 2021 5 Ekim’de Çıkış Yapıyor

Microsoft Office 2021 5 Ekim’de Çıkış Yapıyor

Office 2021’in ticari sürümü müşteriler için hazır ve tüketici sürümü Windows 11 ile aynı gün piyasaya sürülüyor.

Microsoft, ticari müşteriler için Microsoft Office’in yeni ticari sürümünü piyasaya sundu. Bununla birlikte Office 2021‘in 5 Ekim tarihinde tüm kullanıcılar için kullanıma açılacağını belirtelim. Yani Windows 11 ile aynı günde piyasaya sürülecek.

Windows ve Mac için Microsoft Office LTSC (Uzun Vadeli Hizmet Kanalı), bugün ticari ve kamu kullanıcıları için hazır hale gelecek. Microsoft, Office LTSC’yi beş yıl boyunca destekleyecek ve ayrıca gelecekte Office’in başka bir kalıcı sürümünü tanıtacak.

Tüketiciler için çıkacak olan Office 2021 kalıcı sürümü de çok benzer olacak. Ancak bu sürümün özellik güncellemeleri almayacağını belirtmekte fayda var. Microsoft, Office 2021 için de geçerli olması beklenen Office LTSC geliştirmelerini şöyle listeledi:

  • Satır odağı: Dikkat dağınıklığını gidermek ve Word belgelerinde satır satır ilerlemek için olan bu özellik okuma moduna benzer.
  • XLOOKUP işlevi: Excel çalışma sayfasında bir tablodaki veya satırdaki öğeleri bulmanıza yardımcı olur.
  • Dinamik dizi desteği: Excel’de dinamik diziler kullanan yeni işlevler.
  • Karanlık mod: Tüm Office uygulamaları karanlık mod desteğine sahip olacak.

Yazılım devi, Office 2021 için henüz ayrıntılı fiyatlandırma yapmadı. Ancak tüm tüketiciler için olan sürümün Windows 11’in piyasaya sürüldüğü gün olan 5 Ekim’de kullanıma sunulacağı söyleniyor ve yakında detayların paylaşılmasını bekliyoruz.