Anasayfa Haber SpaceX Starlink Uyduları, Dünya ile Mars Arasında İnternet Sağlayacak

SpaceX Starlink Uyduları, Dünya ile Mars Arasında İnternet Sağlayacak

Starship Roket

Elon Musk, SpaceX’in Dünya ve Mars arasında internet sağlayacağını doğruladı.

Elon Musk’ın uzay taşımacılığı ve iletişim şirketi SpaceX, Starlink uydularını Dünya ile Mars arasında konuşlandıracak. Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile bu durumu doğruluyor. Musk, Twitter’da kendisine sorulan, “Starlink, yıldız gemisi için iletişimi geliştirmek adına Dünya ile Mars arasında konuşlandırılacak mı?” sorusuna “Evet.” yanıtını verdi. Bu yanıt, SpaceX’in dünyanın en uzun roketi Starship ile iletişim yeteneklerini geliştirecek geniş bant internet bağlantısı sağlamak için Dünya ile Mars arasında Starlink uyduları konumlandıracağı anlamına geliyor.

Starlink Kullanıcı Sayısı

Starship, bir gün insanları Mars’a götürecek ulaşım aracı olmaya hazırlanıyor. Ancak, Starship insanları Mars’a taşımadan önce ilk olarak insanları Ay’a götürmek için kullanılacak. Elon Musk, Starship için tüm testler tamamlandıktan sonra muhtemelen 2024’ten önce insanları Ay’a geri götürmek için kullanılmasının beklendiğini belirtiyor.

Şirket ayrıca, şu anda ABD ve Kanada’nın bazı bölgelerinde Starlink uyduları ile hizmet vermeye başladı. Hizmet, 2021’in sonunda Hindistan’a da genişletilecek. Musk, Kasım 2020’de attığı bir tweet ile Starlink’in 2021 ortasına kadar Hindistan pazarında genişlemeye çalışacağını belirtmişti. Bunun yanı sıra Starlink uyduları aracılığıyla internet sağlama hizmetinde yenilikler de devam etmekte. Öyle ki, Haziran ayında Starlink, anlık kullanıcı sayısı ile önemli bir eşiği geride bırakmıştı. Şirket aynı zamanda, ekstrem şartlara uyum sağlayabilen Starlink uyduları üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak Starlink hizmetinin dünya çapında ne zaman kullanıma açık olacağı ile ilgili henüz resmi bir bilginin olmadığını belirtelim.