Anasayfa Haber Linux’ta Windows 11 Deneyimi Yaşatan Dağıtım: LinuxFX

Linux’ta Windows 11 Deneyimi Yaşatan Dağıtım: LinuxFX

LinuxFX sürüm 11, Windows 11’de kullanılan görsel ve animasyonların birçoğuna sahip.

Windows 11 işletim sisteminin görünümü ve yeniliklerini beğeniyor ancak Linux’tan vazgeçemiyor musunuz? Öyleyse tam sizin için bir Linux dağıtımı geliştirildi: LinuxFX 11.

Hazırlanan yeni sürüm, tamamen Linux çekirdeğine dayanıyor ve arayüzü Windows 11’in görünümüne fazlasıyla benziyor. LinuxFX, üzerine KDE masaüstü ortamı (DE) entegre edilmiş, aslen Ubuntu Core’a ve KDE Plasma’ya dayanan bir Linux dağıtımı.

Bu özel masaüstü ortamı, işletim sisteminin Windows’a benzemesi amacıyla tüm görünüm ve hissiyatında yapılan önemli değişiklikleri temsil eden WX Desktop temasını kullanıyor. Sürüm 11, isminden anlaşıldığı gibi Windows 11’e benziyor, önceki sürümler ise Windows 10’un bir kopyası gibi.

WX Desktop temasına yönelik bu güncelleme, özel bir simge kümesinin yanı sıra ortalanmış görev çubuğu gibi bazı özel animasyonlar ve Windows 11 kullanıcı arabiriminin sahip olduğu diğer birçok öğeye sahip.

Yeni LinuxFX 11 dağıtımı sadece görsel yeniliklerle geliyor ve genellikle diğer Ubuntu dağıtımlarda kullanılan yazılım çekirdeğinden pek farklı sayılmaz. Bu noktada Ubuntu 21.04 ile aynı çekirdek ve aynı paket yöneticisi kullanıldığını not düşelim.

LinuxFX, hem x86 hem de ARM mimarilerini destekleyen ISO dosyalarına sahip, bu da birçok sistemle uyumlu olduğu anlamına geliyor. Raspberry Pi için henüz sürüm 11 gelmiş değil, ancak yakında uyumlu bir sürümün çıkması bekleniyor.