Anasayfa Haber Çin Hükümeti, Yasa Dışı Kripto Para Madencilerini Takibe Aldı

Çin Hükümeti, Yasa Dışı Kripto Para Madencilerini Takibe Aldı

Olası elektrik kesintilerinden çekinen Çin, madencilik operasyonlarına gizlice devam edenleri tespit etmek için ekipler görevlendiriyor.

Çin’in kripto para madenciliğini yasaklama kararı son dönemde eyalette eyalete yayılmaya devam etti. Hükümet ayrıca finansal kurumların kripto ile ilgili işlemleri toplumsal etkileriyle ilgili endişeleri nedeniyle ele almalarını da kısıtladı.

Bloomberg, yaşanabilecek elektrik kesintilerine ilişkin korkular nedeniyle Çin hükümetinin bu konuda çok sıkı kararlar aldığını bildirdi. Rapora göre hükümet yetkilileri, çeşitli kurum ve bölgelere giderek gizlice denetimler yapıyor.

Görünüşe bakılırsa kolejlerde, araştırma kurumlarında ve veri merkezlerinde yasadışı madencilik faaliyetleri gizli saklı devam ediyor. Hükümetin göndermiş olduğu yetkililer ise araştırmacı kılığında madencileri tespit etmeye çalışıyor.

RTX 3080 Kripto Para

Kripto yasağı, görünüşte Çin’in önümüzdeki beş yıl içinde karbon nötr olma hedefinden dolayı var. Ancak Bloomberg’in raporuna göre hükümet, artan enerji kullanımının elektrik kesintilerine yol açabileceğinden de korkuyor.

Uygulama yasağına meydan okuyan bazı kripto para madencileri, söylentilere göre 100 teçhizatı sürekli olarak farklı depolara taşıyarak gizlenmeye çalışıyor. Öte taraftan birçok büyük madencilik firması operasyonlarını sonlandırmak zorunda kaldı ve ekipmanlarını diğer ülkelere taşımaya başladı.

Hatırlarsanız en son tam 1 milyon madencilik sisteminin Çin’den Kanada topraklarına taşınacağını aktarmıştık. Çin hükümetinin bu kontrolleri ise yasaklara rağmen operasyonlarını sürdüren madencileri ortadan kaldırmak için yapılıyor.