Anasayfa Haber NVIDIA, DLSS’den Sonra DLAA Teknolojisini Geliştiriyor: İlk Oyun Belli Oldu

NVIDIA, DLSS’den Sonra DLAA Teknolojisini Geliştiriyor: İlk Oyun Belli Oldu

NVIDIA GeForce 461.92

NVIDIA DLAA kenar yumuşatma teknolojisi, oyunlardaki görüntü kalitesini önemli derecede iyileştirecek ve eski oyunlarda etkili sonuçlar verecek.

NVIDIA’nın DLSS (Deep Learning Super Sampling) teknolojisi yıllar içinde çok fazla gelişme kaydetti. Bildiğiniz gibi AMD’nin FidelityFX Super Resolution teknolojisi yaygınlaşmaya devam ediyor ve Intel’in Xe SuperSampling (XeSS) adında bir teknoloji geliştirdiğini biliyoruz. Şimdi ise NVIDIA DLAA (Deep Learning Anti-Aliasing) adında piyasaya sürülmesi beklenen yepyeni bir teknolojiye bakıyoruz.

Yeni duyuru Elder Scrolls Online geliştiricisi Zenimax Online tarafından kısa zaman önce bir canlı yayında geldi. MMORPG tabanlı oyun, alacağı yeni güncellemeyle birlikte RTX ekran kartlarında daha iyi performans elde etmek için DLSS desteği alacak. Ancak üst düzey GeForce RTX GPU’lar, en son optimizasyon yamasından bu yana Elder Scrolls Online’ı zaten çok yüksek bir kare hızında çalıştırıyor ve artık bunun yerine NVIDIA DLAA kullanılabilecek.

Kreatif Direktör Rich Lambert, konu hakkında şunları söylüyor:

NVIDIA DLSS’yi eklemek için çalışırken, bunu daha önce yapan ilk oyun olacağımız bazı yeni teknolojiler üzerinde çalıştık. Bu, NVIDIA DLAA olarak adlandırılan yeni bir teknoloji. DLSS ile aynı türden bir konsept ve bundan bir performans artışı elde edemezsiniz, ancak elde ettiğiniz şey kesinlikle inanılmaz kenar yumuşatma kalitesi olacak.

ZeniMax Online Studios’ta Baş Grafik Mühendisi olan Alex Tardif ise DLAA’nın daha fazla güç gerektirebileceğini ve bu nedenle Temporal AntiAliasing (TAA) kadar hızlı olmayabileceğini söylüyor. Ancak sonuçların kesinlikle daha iyi olduğu belirtilmiş.

Uzun lafın kısası, yeni DLAA teknolojisi performanstan ziyade görüntü kalitesine ve kenar yumuşatma iyileştirmelerine dayanıyor. Bu da zaten yüksek kare hızında çalışan oyunlar için güzel bir seçenek olabilir.

DLAA’nın Tensor çekirdeklerine sahip olmaya kartlarda çalışıp çalışmadığını henüz bilmiyoruz. Ancak yakında çok daha fazla bilgi edineceğiz ve gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.