Anasayfa Haber A15 Bionic Performansı, iPhone 13 Benchmark Sonuçları ile Ortaya Çıktı

A15 Bionic Performansı, iPhone 13 Benchmark Sonuçları ile Ortaya Çıktı

A15 Bionic Performansı

iPhone 13 benchmark sonuçları ile Apple A15 Bionic çipsetinin performansı ortaya çıkmış oldu.

Apple iPhone 13 serisinden alınan erken değerlendirme sonuçları, A15 Bionic çipsetinden bekleyebileceğiniz türden performans iyileştirmesinin daha net bir resmini çiziyor. Bunun küçük bir örnek seti olduğunu ve önümüzdeki günlerde ve haftalarda veritabanına daha fazla sonuç eklendikçe ortalamaların katılaşmaya başlayacağının da önceden altını çizmemiz gerekiyor.

14 Eylül tarihli California Streaming etkinliğinde Apple yeni iPhone 13 akıllı telefon serisini görücüye çıkarttı. Dikkatli izleyiciler, Apple’ın telefonlara güç sağlayan yeni A15 Bionic çipsetinden bahsettiğinde şirketin mesajının normalden farklı olduğunu fark etmiştir. Şirket bu defa çipin selefine kıyasla ne kadar hızlı olduğunu belirtmek yerine, rekabetin hala çiplerini yakalamaya çalıştığına dikkat çekmiş oldu ve en yakın rakibine göre kıyaslamalarda bulundu.

Apple’ın mesajını neden değiştirdiğine dair birkaç geçerli teori var ve bunların hepsi bir dereceye kadar doğru olabilir. Öte yandan, büyük ihtimalle bu hafta hakemlere gönderilmiş olan örneklerle, herhangi bir karışıklığı gidermeye yardımcı olmak için kıyaslama sonuçlarının İnternet’e ulaştığını görmeye başlıyoruz.

Benchmark sonuçlarının toplanmaya başladığı Geekbench’te, iPhone 13’teki A15 Bionic’in ortalama tek çekirdekte 1725 ve çoklu çekirdekte yaklaşık 4600 puan aldığını görüyoruz.

MacRumors‘un vurguladığı gibi, puanlar, geçen yılki iPhone 12’deki A14 Bionic’e kıyasla tek çekirdekte yaklaşık yüzde 10’luk bir artışı ve çok çekirdekli performansta yüzde 18’lik bir artışı temsil ediyor.

Grafik alt sistemine baktığımızda, Pro olmayan modellerdeki dört çekirdekli GPU’nun, A14 Bionic’ten yaklaşık yüzde 15 daha yüksek olan 10608 puana ulaştığını görüyoruz. Ek bir GPU çekirdeği içeren iPhone 13 Pro, iPhone 12 Pro’nun yapabileceğinden yaklaşık yüzde 55 daha yüksek olan 14216 puan aldı.