Anasayfa Haber NVIDIA DLAA Kenar Yumuşatma Teknolojisi Duyuruldu

NVIDIA DLAA Kenar Yumuşatma Teknolojisi Duyuruldu

NVIDIA GeForce 466.11

Henüz test aşamasında olan DLAA teknolojisi, performanstan ziyade görüntü kalitesine odaklanıyor.

DLSS (Deep Learning Super Sampling) teknolojisinden sürekli bahsediyoruz ve yeni sürücülerle birlikte desteklenen oyun sayısı 100’ün üzerine çıktı. NVIDIA, DLSS’nin ardından bugün yaptığı duyuruyla birlikte yeni DLAA teknolojisini resmen doğruladı.

Aslında kısa bir zaman önce yeni özelliğin Elder Scrolls Online gibi bir MMORPG oyununda kullanılacağından bahsetmiştik. Yeni duyuruya bakılırsa DLAA teknolojisini Elder Scrolls Online test sunucularında test etmek artık mümkün.

Kenar yumuşatma teknolojisinin etkisi.

DLAA, DLSS için geliştirilen teknolojinin aynısını kullanıyor. Ancak performansı artırmak yerine görüntü kalitesini en üst düzeye çıkarmak için yerel çözünürlükteki görüntüler üzerinde etki yaratıyor.

Üst düzey GeForce RTX ekran kartları zaten birçok oyunu yüksek FPS oranlarında oynatabiliyor ve DLSS teknolojisi oldukça başarılı. Yeni NVIDIA DLAA, GPU’nun gücünden tam olarak yararlanamayan GPU’lar ve daha yüksek düzeyde görüntü kalitesi isteyen kullanıcılar için tasarlandı. Bu teknolojiyi yeni bir “yapay zeka tabanlı kenar yumuşatma modu” olarak tanımlayabiliriz.

Bildiğiniz gibi oyunlarda bulunan Anti-Aliasing (AA-Kenar Yumuşatma) ayarı görüntü kalitesi için oldukça önemli. Yeşil takımın yeni çözümü ise kenar yumuşatma özelliğini başka bir noktaya taşıyacak gibi görünüyor. ZeniMax Online Studios Kreatif Direktörü Rich Lambert şunları söylüyor:

NVIDIA DLAA, Elder Scrolls Online’da şimdiye kadar gördüğümüz en iyi kenar yumuşatma sonuçlarını sunarak oyunumuzu gerçekten geliştiriyor.