Anasayfa Haber Telegram 8.0.1 Güncellemesi Yayınlandı

Telegram 8.0.1 Güncellemesi Yayınlandı

Telegram8.0.1

Telegram 8.0.1 güncellemesi, yeni bireysel sohbet temaları, etkileşimli emojiler ve daha fazlasını ekliyor.

Telegram, bu ayın başlarında sınırsız canlı akış, medyadan altyazıları kaldırma yeteneği, geliştirilmiş bir çıkartma paneli, yeni animasyonlu emoji ve çok daha fazlasını ekleyerek büyük bir güncelleme yayınlamıştı. Şimdi şirket, bireysel sohbetler için yeni özelleştirme seçenekleri, gruplar halinde ayrıntılı okundu bilgileri, canlı akışlardan video ve ses kaydetme yeteneği ve diğer iyileştirmeler ekleyen yeni bir güncellemeyi kullanıcılara sunuyor. 

Telegram 8.0.1’deki en önemli değişiklik, kullanıcıların bireysel sohbetlerin görünümünü ve hissini kişiselleştirmelerine olanak tanıyan yeni sohbet temalarının sunulması. Kullanıcılar, her biri renkli mesaj baloncukları, hareketli bir arka plan ve arka plan desenleri içeren sekiz tema arasından seçim yapabiliyor. Bir temayı ayarlamak için Sohbet Teması > Renkleri Değiştir yolunu izlemek yeterli olacak. Telegram ayrıca, zamanla daha fazla sohbet teması ekleyeceğini de belirtmekte.

Telegram8.0.1

Yeni güncelleme, gruplar halinde ayrıntılı okundu bilgileri için büyük bir değişikliği de barındırmakta. Bir gruba herhangi bir mesaj gönderildiğinde, en az bir üye okur okumaz mesaj “okundu” olarak işaretleniyor. Güncellemeden önce gönderilen mesaj, yalnızca gruptaki bütün üyeler mesajı okuduğunda “okundu” olarak işaretleniyordu. Ayrıca, artık daha küçük gruplarda mesaja uzun basarak hangi grup üyelerinin mesajı okuduğu da görüntülenebilecek.

Telegram8.0.1

Yeni güncelleme ile ayrıca, yöneticiler artık canlı yayınları ve görüntülü sohbetleri kaydedebiliyor. Yöneticiler video veya yalnızca ses mi kaydetmek istediklerini seçebilecekler. Yönetici kaydı bitirdiğinde, kayıt edilen dosya anında “Kayıtlı Mesajlar” kısmına yükleniyor.

Son olarak Telegram 8.0.1 güncellemesinin kararlı kanalda yayınlanmaya başladığını, Android ve iOS kullanıcılarının güncellemeyi indirerek kullanabileceğini belirtelim.