Anasayfa Haber Google, Katlanabilir Pixel Telefonunu Bu Yıl Piyasaya Sürebilir

Google, Katlanabilir Pixel Telefonunu Bu Yıl Piyasaya Sürebilir

GooglePixelFold

Google’ın katlanabilir Pixel telefonu, yıl içerisinde resmen kullanıma sunulacak.

Katlanabilir telefonlar, Samsung ve Motorola gibi markaların öncülüğünde birkaç yıldır piyasada tercih edilen telefonlar olma özelliğini taşıyor. Teknolojinin halen yeni ve nispeten karmaşık olduğu göz önüne alındığında, katlanabilir telefonlara yüksek bir fiyat etiketi de eşlik etmekte. Ancak yine de katlanabilir akıllı telefonların popülaritesi gün geçtikçe artıyor ve yeni modeller piyasaya sürülmeye devam ediyor. Son olarak Samsung, geçtiğimiz ay Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3’ü piyasaya sürmüştü.

Popülaritesi artan katlanabilir akıllı telefon sektörüne Google da girmek için hazırlık yapıyor olabilir. Ortaya çıkan yeni raporlar, yakında piyasaya sürülmesi beklenen Pixel 6 serisinin yanı sıra Google’ın bu yıl içinde piyasaya süreceği varsayılan bir katlanabilir Pixel üzerinde çalıştığını da gösteriyor. Ünlü tipster Evan Blass, kod adı “Passport” olan Pixel Fold’un yıl sonundan önce piyasaya sürülmesinin beklendiğini belirtiyor. Blass, Google’ın iki yıldır bahsi geçen cihaz üzerinde çalıştığını da eklemiş. Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları Kıdemli Direktörü David Naranjo da değişken yenileme hızına sahip LTPO OLED panelleri kullandığı söylenen cihazların bir listesinde Pixel Fold’dan da bahsediyor. Bu durum, yakın zamanda katlanabilir bir Pixel akıllı telefonu kullanabileceğimizi göstermekte.

Google Pixel Fold

Ortaya çıkan bu söylentiler, yaklaşmakta olan Android 12.1 güncellemesinin katlanabilir telefon deneyimine iyileştirmeler getirmesi gerçeğiyle de destekleniyor. Bahsi geçen iyileştirmeler, Galaxy Z Fold 3’te görünene benzer şekilde uygulamalar arasında hızlı bir şekilde gezinmeye yardımcı olacak Pixel Launcher’da gizli bir görev çubuğu özelliğini içeriyor. Görev çubuğundan uygulama geçişi, ayrıca özelliğin katlanabilir gibi geniş bir ekranda kullanıldığını da gösteriyor. Bununla birlikte, geçtiğimiz aylarda sunulan Android 12 beta kodlarında Pixel Fold modelinin varlığını da görmüştük.

Son olarak muhtemelen Pixel Fold olarak adlandırılacak olan katlanabilir Pixel akıllı telefon ile ilgili henüz başka bir sızıntı bilginin olmadığını belirtelim. Bu bağlamda Google’ın Pixel lansmanı sırasında sürpriz bir şekilde katlanabilir Pixel modelini duyurabileceğini bekleyebiliriz.