Anasayfa Haber Microsoft Surface Duo 2 Özellikleri Netleşti

Microsoft Surface Duo 2 Özellikleri Netleşti

MicrosoftSurfaceDuo

Microsoft Surface Duo 2 FCC sertifikası, kablosuz şarj, 5G ve UWB desteğini listeliyor.

Microsoft Surface Duo 2, bazı olası özelliklere işaret eden FCC belgelerinde ortaya çıktı. Microsoft’un 22 Eylül’de yeni Surface PC’leri duyuracağı bir etkinlik sırasında Surface Duo 2’yi de duyurması bekleniyor. Surface Duo, Microsoft’un neredeyse iki yıl önce duyurulan akıllı telefonuydu ve açılıp kapanmaya olanak tanıyan bir menteşeye bağlı iki ekranla birlikte gelmişti. Bu yıl ise şirketin Surface Duo 2’ye bazı kayda değer değişiklikler ve iyileştirmeler getirmesini, ayrıca selefinin eksiklerini de gidermesini bekliyoruz.

Surface Duo 2 hakkında çok fazla bilgi bulunmamakla birlikte, zaman zaman cihazın dışını gösteren veya yeni kamera modülünün nasıl görüneceğine dair bize fikirler veren bazı sızıntılar ve raporlar ile karşılaşmıştık. Windows Central’da yer alan habere göre, akıllı telefon şimdi FCC sertifikası aldı ve bu da yeni bilgiler edinmemize olanak tanıyor.

SurfaceDuo2

FCC test raporu, cihazda Wi-Fi 6, çok bantlı 5G bağlantısı, NFC ve UWB’nin varlığından bahsediyor. Rapor ayrıca, kablosuz şarja atıfta bulunabilecek “Kablosuz Güç Aktarımı” adlı bir özelliğin varlığından da bahsetmekte. Kablosuz güç aktarımının, aygıtın Surface Pen’i veya benzer bir aygıtı kablosuz olarak şarj etme yeteneğine atıfta bulunabileceğine de inanılıyor. Ancak, Surface Duo’nun ince bir tasarıma sahip olması ve ısı dağılımına sorun oluşturabileceği gibi faktörler nedeniyle Qi kablosuz şarj desteğini barındırması zor.

Son olarak Surface Duo 2’nin Snapdragon 888 SoC ile gelmesinin beklendiğini belirtelim.