Anasayfa Haber DRAM Fiyatları Son Çeyrekte %8’e Kadar Düşüş Gösterecek

DRAM Fiyatları Son Çeyrekte %8’e Kadar Düşüş Gösterecek

RAM

GPU pazarında önemli tedarik sorunları yaşanırken, DRAM pazarında üretim ve tedarik süreci sağlıklı ilerliyor.

Tayvanlı yarı iletken pazar analisti TrendForce, güncel DRAM fiyatlandırma raporunu yayınladı. Analizin genel özetine bakılırsa DRAM fiyatları, üreticilerin artan envanteri nedeniyle son çeyrekte %3 ila %8 oranında düşüş gösterecek.

4. çeyrek raporuna bakarsak, DRAM üretimi hızlı ilerliyor ve DRAM pazarında bir fiyat düşüşü yaşanacak. Bir önceki dönemle kıyaslama yaptığımızda ise fiyatlarda %8’e varan düşüşlerin yaşanması olası görünüyor.

Araştırma verilerine göre DRAM tedarikçileri, müşterileri için yüksek miktarda stoklara sahip. Raporda PC’ler, dizüstü bilgisayarlar, sunucular ve mobil segment için yapılan DRAM talebi ele alınıyor.

PC’lere yönelik pandemi kaynaklı talep zayıfladı ve büyüme görünüşte yavaşlıyor. Sunucular söz konusu olduğunda ise tedarikçilerin 10 haftadan fazlası için stok bulundurduğu ve nihayetinde fiyat düşüşü yaşandığı belirtiliyor. Yine grafik kartlarında kullanılan DRAM’lerin fiyatlarında %5’e varan bir düşüş söz konusu. Akıllı telefonlar için nispeten yüksek bir talep var ve mobil pazarda fiyatlandırma aynı seviyelerde seyredebilir.

DRAM piyasasında arz ve talep dengesi önemli. Araştırmalara göre önümüzdeki aylarda belirli miktarlarda fiyatlar ucuzlayacak, ancak gelecek yıl neler olacağını tam olarak bilemiyoruz.