Anasayfa Haber GeForce RTX 3080 SUPER, HP Ürün Listesinde Göründü

GeForce RTX 3080 SUPER, HP Ürün Listesinde Göründü

GeForce RTX 3080 Ti

NVIDIA, Ti serisinden sonra SUPER serisi ekran kartları için hazırlanıyor olabilir.

HP, yaklaşmakta olan yeni All-in-One (AIO) PC’lerini listelemeye başladı ve NVIDIA’nın yeni SUPER ekran kartlarından birisini ürün özelliklerinde görüyoruz. Ampere mimarisini temel alan RTX 30 serisi “Ti” modelleriyle birlikte genişlemişti. Görünüşe bakılırsa SUPER serisi varyantlar pek uzakta değil.

ENVY 32 AIO modelinde GeForce RTX 2080 modeli listeleniyor ve bunun özel bir Max-Q mobil sürümü olduğu söyleniyor. HP ENVY 34 AIO PC, neredeyse tüm donanımın monitörün içine gömülü olduğu 34 inçlik bir ekran.

Teknik detaylarda ise RTX 3080 SUPER model ekran kartının kullanıldığı yazıyor ve bildiğiniz gibi bu model henüz tanıtılmadı. Öte yandan yine bu RTX 3080 SUPER GPU’nun masaüstü için değil, dizüstü bilgisayarlar için üretilen bir Max-Q sürümü olduğu tahmin ediliyor.

HP, 34 inçlik PC özelliklerini yeni güncelledi ve bir yazım hatası olma ihtimali var. Ancak bunun doğru olduğunu düşünürsek, NVIDIA’nın daha yüksek frekans hızları, daha fazla VRAM ve farklı termal tasarımlarla birlikte SUPER yenilemesi üzerinde çalıştığını söyleyebiliriz. Son olarak, RTX 30 SUPER kartların Ocak 2022’de piyasaya çıkacağına dair bazı söylentiler olduğunu belirterek sözlerimizi noktalayalım.