Anasayfa Haber iOS 15, Face ID Yüz Tanıma Güvenliğini Artırıyor

iOS 15, Face ID Yüz Tanıma Güvenliğini Artırıyor

iOS 15 Face ID

iOS 15 ve iPadOS 15 güncellemeleri ile Face ID sahteciliğe karşı koruma teknolojisi çok daha iyi hale getiriliyor.

iOS 15 ve iPadOS 15 güncellemeleri, Face ID için geliştirilmiş sahteciliğe karşı koruma modelleri ekleyerek iPhone X ve sonraki sürümleri ile iPad Pro modellerinde yüz tanıma güvenliğini daha da iyileştiriyor.

Apple’ın güncellemeler için sunduğu güvenlik destek belgesine göre, Face ID’nin iPhone kilidinin açılmasına ve iPhone’un sahibine benzeyecek şekilde oluşturulmuş bir 3D model kullanılarak kimliğinin doğrulanmasına izin verebilecek bir güvenlik açığı vardı. Apple, ‌iPhone‌ X, iPhone XR, ‌iPhone‌ XS serisi, iPhone 11 serisi, iPhone 12 serisi, ‌iPad Pro‌ (11 inç) ve ‌iPad Pro‌ (3. nesil)’da bulunan Face ID özelliğindeki iyileştirmelerle bu sorunun çözüldüğünün altı çiziliyor.

‌iOS 15‌ güncellemesine dahil edilmiş bir dizi başka güvenlik düzeltmesi bulunuyor. Öte yandan, açıklardan hiçbiri vahşi ortamda kullanılmakta olarak listelenmedi. Neural Engine’de bir uygulamanın Neural Engine’e sahip cihazlarda sistem ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütmesine izin verebilecek bir sorun vardı ve bir CoreML hatası, saldırganların uygulamanın beklenmedik şekilde sonlandırılmasına veya rastgele kod yürütülmesine neden olabilir.

Apple ayrıca, tümü Apple’ın tam güvenlik belgesinde özetlenen FontParser, Preferences, Siri, WebKit ve WiFi ile ilgili sorunları da ele aldı. ‌iOS 15‌’in sunduğu özelliklerle özellikle ilgilenmeyenler için bile Apple’ın dağıttığı tam güvenlik düzeltmeleri paketini almak için yükseltme yapmak yerinde bir karar olacaktır.