Anasayfa Mobil Xiaomi POCO X3 GT Batarya Testi

Xiaomi POCO X3 GT Batarya Testi

POCO akıllı telefonlar çok kısa sürede ülkemizde popüler oldular. Fiyat/performans açısından Xiaomi’nin en etkili serilerinden biri. Biz de yaptığımız batarya testiyle POCO X3 GT’nin farklı durumlarda ne kadar güç harcadığını sizlere gösteriyoruz.

Xiaomi POCO X3 GT Batarya Testleri

POCO X3 GT’de 5.000 mAh dahili batarya bulunuyor. Aslında kendi sınıfında pek çok telefonda benzer batarya seviyeleri yer alsa da X3 GT’nin önemli bir avantajı bulunuyor: 6nm Dimensity 1100 5G işlemci platformu. 6nm işlemci sayesinde bataryayı çok daha etkili ve verimli kullanabiliyorsunuz. Yaptığımız sentetik ve gerçek zamanlı testlerde de bunu gördük.

PC Mark Battery Life 3.0 sonucumuz 9 saat 23 dakika oldu. Bununla orantılı olarak Performance 3.0 sonucumuz ise 9.433 oldu. Yani Dimensity 1100 5G hem pil ömrü tarafında hem de performans tarafında iyi bir denge yakalamış gibi görünüyor.

Yaptığımız sentetik testin yanında, PUBG Mobile oynayarak harcadığımız batarya miktarını, ardından kamera ile 4K 30FPS video çekerken giden bataryayı ve video izleme sürelerini aldık. Böylece testimizi tamamlamış olduk.

Diğer taraftan bataryanın uzun süre dayanması POCO X3 GT’nin bu alandaki tek numarası değil. Uzun saatler sonunda biten pili doldurma noktasında da güzel gelişmeler var. Çünkü telefonun kutusundan 67W’lik hayli güçlü bir şarj aleti çıkıyor. Bu şarj aletiyle 42 dakikada 0’dan %100’e POCO X3 GT’yi şarj edebiliyorsunuz.