Anasayfa Haber Apple, Pandemi Döneminde Çalışan Satış Personeline 1000 Dolar İkramiye Verecek

Apple, Pandemi Döneminde Çalışan Satış Personeline 1000 Dolar İkramiye Verecek

Apple Satış

Teknoloji devi Apple, Koronavirüs salgını sürecinde mağazalarında satış personeli olarak çalışan herkese teşekkür mahiyetinde 1000 dolar prim vereceğini açıkladı.

Günümüzde etkisi hala devam eden pandemiden kaynaklı sağlık krizi ortamında ürün satışına önem veren kuruluşlar büyük bir darbe aldı. Özellikle Apple da bunlardan bir tanesi. Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden olan Apple’ın, uzaktan çalışma modeline ve çevrim içi satış konusuna iyi derecede uyum sağladığını biliyoruz. Ancak şirketin fiziksel mağazalarından elde ettiği gelir de oldukça önemli. Bu noktada Apple, virüsün yayılımda olduğu günlerde satış personelinin verdiği emeği göz önünde bulundurarak bu alanda çalışanların maaşlarına ek olarak 1000 dolar ikramiye ödeyecek.

En son 2018 yılında bonus veren Apple’ın pandemi sırasında mağazalarda çalışanlara vereceği 1000 dolarlık destek bir defaya mahsus olacak. Bunun yanında herkese aynı miktar ikramiyenin verilmeyeceğini de belirtelim. Burada ölçüt çalışanların işe alınma tarihiyle ilgili. Konuyla alakalı Bloomberg’in paylaştığı gönderide, 31 Mart 2021’den önce işe alınan satış personeline 1.000 doların tamamı, bu tarihten daha sonra işe alınan çalışanlara ise 500 dolar ödeneceği belirtildi. Ayrıca tatil sezonu için işe alınan kişilere ise 200 dolar ödeme yapılacak. Çevrimiçi olarak satış işlemleriyle ilgilenen çalışanların da aynı haklardan faydalanabileceğini de hatırlatmış olalım.

Apple Satış

Bu düzenlemenin Apple tarafında özel olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü 2018 yılındaki ikramiye süreci, parasal bir ödülden ziyade 2500 dolarlık ürün dağıtımı şeklinde gerçekleştirilmişti. Pandeminin yaşattığı olumsuzluklara rağmen kişisel tedbirlere uyarak müşterilerle birebir iletişim içinde olan görevlilere yönelik alınan kararın yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.