Anasayfa Haber HUAWEI Nova 9 ve Nova 9 Pro Piyasaya Sürüldü

HUAWEI Nova 9 ve Nova 9 Pro Piyasaya Sürüldü

HUAWEI Nova 9

HUAWEI, Nova 9 akıllı telefon serisini satışa sunuyor.

HUAWEI Nova 9 ve Nova 9 Pro, şirket tarafından iki yeni orta sınıf akıllı telefon olarak tanıtıldı. Her iki yeni telefon da dörtlü arka kamera kurulumuna sahip. Telefonlar ayrıca, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 778G SoC ile birlikte geliyor. Bunların yanı sıra, akıllı telefonların ekranları da birbiriyle aynı. İki yeni telefon da 300Hz’e kadar dokunmatik örnekleme hızı sunan 120Hz OLED ekranlarla birlikte geliyor. İki akıllı telefon arasındaki temel fark ise kamera ve şarj özelliklerinde ortaya çıkıyor. Nova 9 Pro, çift selfie kamerasına ve 100W hızlı şarj özelliğine sahip. Nova 9 ise tek selfie kamerasına ve 66W şarj özelliğine sahip.

HUAWEI Nova 9, HarmonyOS 2 üzerinde çalışıyor. İşletim sistemi, özel platform, çoklu kamera çekimi, cihazlar arası dosya yönetimi ve akıllı saatler veya tabletler gibi diğer HUAWEI cihazlarıyla daha iyi bağlantı gibi özellikler önceden yüklenmiş olarak geliyor. Nova 9 ayrıca, kavisli kenarlarla gelen ve 19.5:9 en boy oranı sunan 6.57 inç full HD+ OLED ekrana sahip. Ekran, 120Hz’e kadar yenileme hızı ve 300Hz dokunmatik örnekleme hızının yanı sıra P3 geniş renk gamı sunuyor.

HUAWEI Nova 9 Pro da aynı şekilde HarmonyOS 2 üzerinde çalışıyor. Akıllı telefonun Pro sürümü, normal sürümden farklı olarak daha büyük 6.72 inç full HD+ OLED ekranla birlikte geliyor. Nova 9, 8 megapiksel ultra geniş atıcı ile birlikte f/1.9 lensli 50 megapiksel birincil sensör içeren dörtlü bir arka kamera kurulumuna sahip. Bu özellikler, Nova 9 Pro için de aynı şekilde geçerli. İki akıllı telefonda da ayrıca, 8 megapiksel ultra geniş atıcı, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro atıcı bulunuyor.

HUAWEI Nova 9

Nova 9, ön tarafında f/2.0 lensli 32 megapiksel selfie kamera sensörü ile birlikte gelirken, Nova 9 Pro ön tarafta çift selfie kamera kurulumuna sahip. Kurulum, f/2.4 diyafram açıklığına sahip 32 megapiksel ultra geniş bir atıcı ile f/2.0 diyafram açıklığına sahip 32 megapiksel portre atıcı içeriyor.

Akıllı telefonların batarya özelliklerine göz atarsak, Nova 9’un 66W Süper Hızlı Şarjı destekleyen 4.300mAh bataryaya sahip olduğunu görüyoruz. Nova 9 Pro ise 100W Süper Hızlı Şarjı destekleyen 4.000mAh bataryaya sahip. Akıllı telefonların bağlantı seçenekleri arasında 4G LTE, Wi-Fi 6, Bluetooth v5.2, GPS/ A-GPS, NFC ve bir adet USB Type-C bağlantı noktası bulunuyor. Telefonlar ayrıca, bir ivmeölçer, ortam ışığı, jiroskop, manyetometre ve bir yakınlık sensörünü de barındırmakta. Bunun yanı sıra, iki akıllı telefonda da ekran içi parmak izi sensörü de bulunuyor.

Son olarak, HUAWEI Nova 9 serisinin satış tarihinin 29 Eylül olarak belirlendiğini belirtelim. Ancak şirketin henüz küresel bulunabilirlik konusunda bir açıklama yapmadığını da ekleyelim.