Anasayfa Haber Çin, Tüm Kripto Para İşlemlerini Yasa Dışı İlan Etti

Çin, Tüm Kripto Para İşlemlerini Yasa Dışı İlan Etti

Çin hükümetinin yeni kararı Bitcoin fiyatının sert düşmesine neden oldu.

Çin hükümetinin kripto paralara karşı uzun süredir savaş verdiğine tanık oluyoruz. Şimdi ise Çin Merkez Bankası, kripto para birimiyle ilgili tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu ve yasaklanması gerektiğini bildirdi. Bu duyuruyla birlikte Bitcoin fiyatı iki saat içinde 45.200 dolardan 42.675 dolara geriledi.

Çin Halk Bankası internet sitesi, Bitcoin ve Tether dahil tüm kripto para birimlerinin itibari para olmadığını ve piyasada dolaşıma giremeyeceğini yazdı. Ayrıca denizaşırı borsaların Çin’deki anakara yatırımcılarına internet üzerinden hizmet vermesi de yasaklandı.

Çin Halk Bankası’nın açıklamaya bakarsak kripto işlemleri “yasaya göre kesin olarak” yasaklandı. Öte taraftan Çin’in ekonomik planlama ajansı, ülkenin acilen kripto madenciliğini kökünden kaldırması ve karbon nötr hedeflerine ulaşma çabalarına odaklanması gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Liu He liderliğindeki Çin Devlet Konseyi komitesi, Mayıs ayında  finansal riskleri azaltma, Bitcoin’in fiyatını düşürme ve madencilik işletmelerinin faaliyetlerini durdurma çabalarının bir parçası olarak sanal para birimleri üzerinde bir baskı yaptığını duyurmuştu. Bu duyuru, ülkede GPU fiyatlarının düşmesine ve kripto madencilerinin grafik kartlarını satmasına neden oldu.

Çin, dünya genelinde kripto arzı söz konusu olduğunda oldukça önemli bir ülke. Bu nedenle kripto para işlemlerinin yasa dışı hale gelmesiyle birlikte ekran kartı fiyatları küresel ölçekte etkilenebilir.