Anasayfa Haber Linux, Mac ve Steam Deck İçin Easy Anti-Cheat Desteği Geliyor

Linux, Mac ve Steam Deck İçin Easy Anti-Cheat Desteği Geliyor

Epic Games tarafından geliştirilen anti hile desteği artık birçok platformla entegre olarak çalışabilecek.

Epic Games, Steam Deck’in yanı sıra Linux ve macOS işletim sistemleriyle uyumlu çalışacak Easy Anti-Cheat yazılımı için bir güncelleme yayınladı. Epic blog gönderisine göre, yeni güncelleme artık geliştiricilere ücretsiz olarak sunuluyor ve Linux altındaki tüm platformların tam anti-hile desteği almasını sağlamak için Wine ve Steam’in Proton uyumluluk katmanıyla çalışacak şekilde tasarlandı.

Bu Linux oyuncuları ve yeni Steam Deck için oldukça iyi bir haber zira hile karşıtı hizmetlerin neredeyse hepsi Windows işletim sistemine odaklanıyordu. Artık daha fazla platform, Linux ve Mac desteği eklendiği sürece Epic’in popüler hile karşıtı yazılımını rahatlıkla kullanabilecek. Bu da özellikle çok oyunculu oyunlar için oldukça önemli.

Valve, görünüşe göre hile karşıtı SDK’ların bir sorun olacağını biliyordu ve bazı çalışmalar yürüttü. Kısa bir zaman önce Steam Deck’in Steam kütüphanesindeki tüm oyunları çalıştırabileceğini öğrenmiştik. Vaziyete bakılırsa bu problem çözülecek ve Easy Anti-Cheat desteği yeni Steam Deck oyun konsolları piyasaya çıktığında aktif olarak kullanılmaya başlanacak.