Anasayfa Haber Twitter’a Bitcoin ile Bahşiş Özelliği Geliyor

Twitter’a Bitcoin ile Bahşiş Özelliği Geliyor

Twitter Güvenlik

Twitter, artık kullanıcıların platformda Bitcoin kullanarak içerik oluşturuculara bahşiş vermesine izin verecek.

Dijital para birimlerine yönelik büyük bir baskının sonucunda Twitter, artık kullanıcıların platformda Bitcoin kullanarak içerik oluşturuculara bahşiş vermelerine izin vereceğini duyurdu. Bir blog gönderisinde durumu açıklayan Twitter, “Bahşiş” özelliğini herkese genişlettiğini ve kripto para birimleri de dahil olmak üzere daha fazla ödeme seçeneği eklediğini duyurdu. Şirket, kullanıcıların “Bitcoin Lightning Network” üzerine kurulu bir ödeme uygulaması olan Strike uygulamasını kullanarak Bitcoin ödemeleri yapmasına izin verecek.

Kullanıcıların, Bitcoin ile ödeme alabilmeleri için bir Strike hesabı oluşturmaları ve Strike kullanıcı adlarını Twitter’a eklemeleri gerekiyor. Strike şu anda El Salvador ve ABD’de mevcut. Bununla birlikte, bahşiş almak için bir Strike hesabı gerekli olsa da bahşiş göndermek isteyen kullanıcıların Bitcoin transferlerini, ödeme yapmaya izin veren herhangi bir platformdan gerçekleştirebileceğini de belirtelim.

Twitter Bitcoin

Mikro blog platformu ayrıca, NFT’leri sergilemenin yollarını araştırdığını da sözlerine ekliyor. Bu özellik, kullanıcılara bir NFT’nin kökeni hakkında bilgi verecek ve gelecekte kullanıma sunulacak. Twitter, tüm bunların yanı sıra, daha önce engellenmiş olan hesaplara benzer hesapları engelleme, bir kullanıcının herhangi bir konuşma sırasında rahatsız edici kelimeleri filtreleme yeteneği de dahil olmak üzere bir dizi güvenlik özelliğini de duyuruyor.

Son olarak Twitter’ın, ipucu alma özelliğini yalnızca Bitcoin kullanan kullanıcılar için aktif ettiğini belirtelim. Bu özellik ayrıca, şimdilik yalnızca iPhone kullanıcıları için geçerli.