Anasayfa Haber Intel 12. Nesil İşlemcilerin Çıkış Tarihi Doğrulandı

Intel 12. Nesil İşlemcilerin Çıkış Tarihi Doğrulandı

Alder Lake kod adlı 12. nesil CPU’lar, MSI tarafından onaylanan tarihlere bakılırsa 4 Kasım’da piyasaya sürülmeye başlayacak.

MSI, Intel LGA1700 CPU’ları ve Coreliquid CPU soğutucuları için ücretsiz bir yükseltme kiti duyurdu. Şirketin duyurusunda herhangi bir tarih belirtilmedi, ancak detaylara bakıldığında yeni aparatların 4 Kasım’da sunulacağı görülüyor. Yani Intel, 4 Kasım 2021’de yeni 12. nesil Alder Lake-S masaüstü işlemcilerini piyasaya sürebilir.

Aslında yeni nesil hibrit işlemcilerin 27 Ekim’de duyurulmasını bekliyoruz. Wccftech’e göre bu tanıtım yine bu tarihte yapılacak, inceleme ambargosu ise 4 Kasım’da kaldırılacak ve ürünler piyasaya çıkmaya başlayacak. Daha anlaşılır şekilde belirtmek gerekirse:

  • 27 Ekim: Duyuru ve ön siparişler
  • 4 Kasım: Satışlar ve incelemeler

Aslında satışların 19 Kasım’da başlaması bekleniyordu. Ancak ya Intel bu tarihi öne aldı, ya da ilk söylentilerdeki tarih yanlıştı.

Uyumlu 600 serisi anakartların ne zaman satışa çıkacağını bilmiyoruz fakat muhtemelen işlemcilerle aynı tarihlerde raflarda yerini almaya başlayacak. 4 Kasım’da en az üç model görmeyi bekliyoruz: Core i9-12900K, Core i7-12700K ve Core i5-12600K. Ayrıca entegre Xe grafiklerinden yoksun olan “KF” serisi işlemciler de yüksek ihtimalle aynı gün tanıtılacak.