Anasayfa Haber Intel, Arizona’da Kuracağı Çip Fabrikalarının Temelini Attı

Intel, Arizona’da Kuracağı Çip Fabrikalarının Temelini Attı

IntelFabrika

Intel, üretim kapasitesini artıracağı ve yeni teknolojiler üzerine odaklanacağı Arizona tesislerinin inşaatına başladı.

Intel, Arizona’da şirketin daha fazla üretim kapasitesi ve daha esnek bir küresel tedarik zinciri oluşturmasına yardımcı olacak iki gelişmiş çip fabrikasının inşaatına başladı. Hareket, çip yapma yeteneklerini genişletme yarışının ortasında meydana çıkıyor. Şirketin, süreç ve paketleme teknolojisindeki liderlik konumunu yeniden ele geçirme tutkusu da bu hareketin temel sebeplerinden biri.

Intel, bugün erken saatlerde Arizona’da 2024’te tam olarak faaliyete geçmesi beklenen iki çip fabrikasının temelini attı. İki üretim tesisi, Fab 52 ve Fab 62 olarak adlandırılıyor ve şirketin Chandler, Arizona’daki Ocotillo kampüsünde mevcut olan dört fabrikasının yanına inşa ediliyor.

Intel CEO’su Pat Gelsinger, Arizona’nın tarihindeki en büyük özel yatırım olduğunu söylediği temel atma işlemini kutlamak adına hükümet yetkilileri ile bir araya geldi. 20 milyar dolarlık proje, şirketin üretim kapasitesini artıracak ve dünyanın en gelişmiş çiplerini üretmek için son teknoloji EUV üretim hatlarını barındıracak. Gelsinger, bu projenin Intel’in 2025 yılına kadar süreç ve pakletleme teknolojisindeki tartışmasız liderliğini geri kazanmasına ve binlerce yeni iş yaratmasına yardımcı olacağına inanıyor. Yeni proje, bölgedeki 3.000 yüksek teknolojili ve yüksek ücretli iş ile 3.000 inşaat işi ve 15.000 ek dolaylı işi içeriyor.

IntelÇip

Arizona’daki iki yeni fabrika, faaliyete geçtiği dönemden sonra Gate-All-Around (GAA) transistörlerinin ve PowerVia ara bağlantılarının “RibbonFET” versiyonunu kullanan Intel 20A sürecini kullanarak çipler üretecek. Gelsinger, doğru bir tahminde bulunmak için henüz çok erken olduğundan, yeni kapasitenin ne kadarının Intel Foundry Services müşterilerine ayrılacağını belirtmedi. Ancak, iki fabrikanın haftada binlerce wafer’lık birleşik üretim kapasitesine sahip olacağı düşünülüyor.

Son olarak, Intel’in mevcut çabasının iyi bir başlangıç yaptığını ve Temmuz ayında Intel Foundry Services’in Qualcomm ve Amazon ile işbirliği yaptığını belirtelim.