Anasayfa Haber iPhone 13 Face ID Özelliği, Orijinal Olmayan Ekranlarla Çalışmıyor

iPhone 13 Face ID Özelliği, Orijinal Olmayan Ekranlarla Çalışmıyor

iPhone 13 Face ID

iPhone 13 Face ID özelliği, üçüncü taraf bir ekran kullanıldığında çalışmayı durduruyor.

Apple, iPhone 13 serisinin piyasaya sürülmesiyle ek yetkisiz üçüncü taraf onarım kilitleme önlemleri uygulamaya koydu. Eğer bir iPhone 13 kullanıcısı, ekranı orijinal olmayan yani üçüncü taraf bir parçayla değiştirmeye karar verirse Face ID bu kullanıcılar için çalışmayı durduracak.

Aşağıda yer alan Phone Repair Guru‘nun YouTube videosunda göreceğiniz üzere, iPhone 13 ekranı takılı herhangi bir Face ID bileşeni içermiyor ve ayrı olarak değiştirilebiliyor. Öte yandan, Bağımsız Onarım Programı aracılığıyla Apple ile lisanslı değilseniz, iPhone’un ana ekranında ekranın orijinal olmadığına dair bir uyarı etiketi alacaksınız ve Face ID menüsüne girdiğinizde çalışmayı reddedecek.

İlginç olansa orijinal iPhone 13 ekranına bu kilitlemeyi gerektirecek hiçbir TrueDepth kamera bileşeni bağlı olmaması. Bu nedenle seri numaralandırma yoluyla yetkili parçaları yetkisiz parçalardan tanıyan Apple’ın bir yazılım uygulaması olabilir. Face ID’yi çalıştırmanın tek yolu ise Apple’ın Bağımsız iPhone Onarım Programı’na kaydolmak. Bu programın herhangi bir şirketin veya üçüncü taraf onarım merkezinin, yalnızca gereksinimleri karşılamaları ve süreçten geçmeleri durumunda yetkili bir Apple servis sağlayıcısı olmasına izin verecek şekilde tasarlanmış olduğunu belirtelim.

Bağımsız onarım mağazalarında genellikle onarım veya değiştirme prosedürlerini neredeyse anında gerçekleştirmek için yedek parçalar bulunuyor ancak Apple’ın planları bu tür çabaları sınırlandırıyor. Apple’ın mantığı ise yetkisiz onarımların sınırlandırılması ile cihazlara veya bu onarımları yapan kişilere zarar verebilecek kazaların oluşmasını önlemek.