Anasayfa Haber WhatsApp, Android 4.0 Desteğini Kasım Ayında Sonlandıracak

WhatsApp, Android 4.0 Desteğini Kasım Ayında Sonlandıracak

WhatsApp, Android 4.0

Dünyanın en çok kullanılan iletişim uygulaması WhatsApp, yakında Android 4.0 veya Ice Cream Sandwich olarak isimlendirilen işletim sistemine sahip cihazlarda çalışmayacak.

WhatsApp, Android 4.0.4 ve altındaki yazılımlarda olan desteği 1 Kasım 2021’den itibaren çekeceğini açıkladı. Şirket, bu Android sürümüne sahip akıllı telefonlarda artık uygulamanın çalışmayacağını da belirtti. Böyle bir kararın alınmasındaki en önemli sebep, WhatsApp’a eklenecek yeni özelliklerin düşük Android sürümlerindeki API kısıtlamasıyla karşı karşıya kalması. Böyle durumda geliştiriciler, uygulamada yapmak istediği yenlikler konusunda sorun yaşıyor. Ayrıyeten Android 4.0’da WhatsApp kullanan kişi sayısının çok az olması desteğin sonlandırılmasında diğer bir etken sayılabilir.

WhatsApp’ın konuyla alakalı yayımladığı duyuruda, Android 4.0 cihaza sahip kullanıcıların 1 Kasım’dan önce yeni bir telefona geçmesi ve yedekleme yapması gerektiğini açıklandı. Bunun yanında en düşük işletim sistemi gereksiniminin Android 4.1 (Jelly Bean) olarak güncellendiğini hatırlatmakta fayda var. Peki yedekleme işlemi nasıl yapılıyor?

WhatsApp Sohbet Geçmişi Nasıl Yedeklenir?

Eski cihazdan yeni telefona geçmeden önce WhatsApp’a girin. Ardından Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği kısmına ulaşıp Google Drive Ayarları başlığı altından Google Drive’a Yedekle butonuna dokunun. Açılan menüden Sadece “Yedekle”ye dokunduğumda seçeneğini belirleyin ve yedekleme işlemi için kullanacağınız Google hesabını seçin. Dilerseniz videolarınızı da yedeğe dahil edebilirsiniz. Son aşamada ise Yedekle butonuna dokunmanız yeterli. Yeni telefonunuza WhatsApp’ı yükledikten sonra Geri Yükle ekranından yedekleme yaptığınız Google hesabını seçtiğinizde sohbetleriniz başarıyla aktarılmış olacak.