Anasayfa Haber Biden Yönetimi, Fidyecilerin Kullandığı Kripto Para Borsalarına Baskı Yapacak

Biden Yönetimi, Fidyecilerin Kullandığı Kripto Para Borsalarına Baskı Yapacak

ABD hükümeti, fidye çetelerinin kriptopara cüzdanları oluşturduğu borsa şirketlerine baskı yapacak.

Son zamanlarda ABD’de siber saldırılara karşı sert bir mücadele başladığını görüyoruz. Özellikle ABD Başkanı Joe Biden haleflerine kıyasla siber güvenliği ve fidye yazılımı gruplarıyla mücadeleyi çok daha fazla ciddiye alıyor.

Wall Street Journal haberine göre, fidye çetelerinin kurbanlardan aldıkları dijital paraları gerçek paraya çevirip aklayabilmek için kullandıkları kripto para cüzdanlarının açıldığı borsalara Biden yönetimi tarafından baskı yapılacak. Böylece saldırganların dijital para birimleri yardımıyla izlerini kaybettirmesinin zorlaşacağı düşünülüyor.

Fidye yazılımı çetelerinin en büyük motivasyonu genelde para kazanmak olduğu için, saldırıların devamının gelmemesi için kaynakların kurutulması gerektiği düşünülüyor. Ransomware kurbanı olan kimseler fidyeyi saldırganlara ödediğinde, bu dijital paralar çete tarafından oluşturulan cüzdanlara aktarılır ve daha sonra parayı aklamak için bazı hizmetler kullanılır. En sonda ise bildiğimiz kripto para borsaları yardımıyla normal para olarak çekilir.

Biden yönetimi ve ABD’li yetkililer fidye yazılımı çetelerinin faydalandığı borsalara bunu engellemek için proaktif bir yaklaşım geliştirmeleri gerektiğini söylüyor ve aksi halde yaptırım uygulayabileceklerini dile getiriyor.