Anasayfa Haber Google, Instagram ve TikTok Videolarını Listelemek İstiyor

Google, Instagram ve TikTok Videolarını Listelemek İstiyor

Google, Instagram ve TikTok videolarını arama motoruna entegre etmek istiyor.

Google’ın, Instagram ve TikTok videolarını Google Arama’ya getirmek için ByteDance ve Facebook ile görüştüğü bildiriliyor. Şirket, kısa formatlı videolarını arama motorunda indekslemek için sosyal medya platformları ile bir anlaşma yapmayı hedefliyor. Anlaşma gerçekleşirse, popüler anahtar kelimeleri kullanarak Google Arama’da Instagram ve TikTok videolarını aramak mümkün olacak.

Halihazırda Google’da Instagram veya TikTok videoları aramaya çalışıldığında yalnızca YouTube’da veya başka bir üçüncü taraf platformunda yayınlanan videoların yüklendiğini görebilmekteyiz. Ancak Google, bu durumu değiştirmeyi hedefliyor. The Information’ın haberine göre, arama devinin yöneticileri şu anda TikTok ve Instagram’dan videoları Arama’da dizine eklemek ve sıralamak için ihtiyaç duydukları verileri elde etmek için ByteDance ve Facebook ile bir anlaşma yapıyor.

Instagram Reels Daha Görünür Hale Gelecek

Konuyla ilgili açıklamaya yapan bir Google sözcüsü, The Information’a şirketin her zaman bilgileri organize etmenin yeni yollarını aradığını belirtiyor. Sözcü, “Sitelerin içeriklerini keşfedilebilir hale getirmelerine ve Google’da bulunmalarından yararlanmalarına yardımcı oluyoruz ve içeriklerinin Arama’da nasıl görüneceğini veya görünüp görünmeyeceğini seçebiliyorlar.” diyerek entegrasyondan bahsediyor.

Bununla birlikte, Google’ın geçtiğimiz yılın Aralık ayında mobil cihazlar için Google Arama’da TikTok ve Instagram videolarını gösteren yeni bir özelliği test etmeye başladığını belirtmekte fayda var. Bu özellik başlangıçta yalnızca YouTube videolarını göstermişti ancak kısa süre sonra diğer iki platformdan videolar da eklenmişti. Şirket hala özelliği birkaç bölgede test ediyor ve Google, ByteDance ve Facebook ile bir anlaşma yapmayı başarırsa daha geniş bir sunum gösterebilecek. Tüm bu hedefler plana göre ilerlerse, masaüstü için Google Arama’da da benzer bir özellik sunabilir.