Anasayfa Haber Microsoft, Yeni Skype Özelliklerini Tanıttı

Microsoft, Yeni Skype Özelliklerini Tanıttı

Microsoft, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak Skype özelliklerini tanıttı.

Microsoft, Skype için önümüzdeki aylarda hizmete sunmayı planladığı bir dizi yeni özelliği açıkladı. Skype uzun süredir piyasada ve zaman zaman yeni özellikler alarak çağa ayak uydurmaya çalışıyor. Uygulamanın şimdi de yeni güncellemeler alacağı belirtilmiş ancak listelenen yeniliklerin henüz ne zaman kullanıma sunulacağı netleşmedi.

Yaklaşan güncellemelerdeki en dikkat çekici değişiklik çağrı ekranında göze çarpıyor. Skype, çağrı ekranı için yeni temaları duyurdu ve yeni temaların daha modern bir görünüm elde edeceğini belirtti. Uygulama, “Yeni düzenler, güzel temalar ve herkesin görüşmede daha yakından bağlantı kurmasına yardımcı olacak başka yollar eklemek üzereyiz.” diyerek yeniliklerden bahsetmiş.

Skype, uygulamanın görünümünü ve kullanım hissini modernleştirip, kullanım deneyimini daha kapsayıcı hale getirdiklerini ancak uygulamanın eski dokusunu bozmadan halen tanıdık şekilde kalmasını sağlamak istediklerini belirtiyor. Bahsedilen yeniliklerden ilki, video yayınlarını daha doğal hissettirmek adına tasarlanmış. Buna göre kullanıcılar artık, diğer katılımcılar arasında kendi yayınlarını da görüntüleyebilecek.

SkypeYenilik

Yalnızca ses modunda olmayı tercih eden kullanıcılar için ise gelecek güncellemeler bulunuyor. Yalnızca sesli katılımcıların çağrı ekranını genişletmek için bir seçenek bulunacak. Bununla birlikte, çağrılara yalnızca ses modu ile katılan kullanıcılar arka planlarını da özelleştirebilecek.

Microsoft, tüm bu yeniliklerin yanı sıra Skype uygulamasının geri kalanını da modernize etmiş. Sohbet başlıkları, düğme geçişleri ve grup avatarları ile uygulama yeni bir düzene sahip olacak. Uygulamada bulunan sol yan panel artık daha fazla denge ve hafifliği barındıracak. Uygulama genelindeki simgeler ise akıcı tasarıma geçiş yapıyor. Yeni temalar ise Skype’ın daha canlı görünmesini sağlayacak.

Son olarak Skype, iki yeni özellik daha alacak. Bunların ilki, görüntülü arama sırasında telefonu başka bir kamera gibi kullanmaya olanak tanıyan TwinCam. İkinci özellik ise sabit hatta veya görüntülü aramada başka bir dil konuşan kişilerle iletişim kurmaya olanak tanıyan PSTN Çevirici. Ancak daha önce de belirttiğimiz üzere Microsoft, bu özelliklerin her biri için belirli lansman tarihleri vermiş değil. Yine de tanıtımları yapılan özelliklerin kısa zaman içinde kullanıma sunulacağını söylemek yanlış olmayacaktır.