Anasayfa Haber Pocket 3 Mini PC, 11. Nesil Tiger Lake İşlemciyle Geliyor

Pocket 3 Mini PC, 11. Nesil Tiger Lake İşlemciyle Geliyor

GPD Pocket 2 Mini PC

8 inçlik ekrana sahip olan Pocket 3 PC, oldukça iddialı teknik özelliklere sahip.

Taşınabilir Windows tabanlı PC’lerde uzmanlaşmış Shenzhen merkezli bir mini PC üreticisi olan GPD, yeni bir küçük GPD Pocket 3 PC hazırlıyor. GPD Game Consoles hesabından paylaşılan gönderiye bakılırsa bu PC’ler gücünü yeni nesil Intel Tiger Lake işlemcilerden alacak.

İlk GPD Pocket, Intel’in Atom işlemcisini kullanıyordu ve en yeni GPD Pocket 2 ise bir Intel Core-M işlemci üzerinde çalışıyor. Ancak şirket, Intel’in 11. nesil Tiger Lake işlemci serisine geçerek mevcut GPD Pocket serisini genişletmek istiyor. GPD, Intel’in 4 çekirdek ve 8 iş parçacığına sahip Core i7-1195G7 işlemcisini kullanacak.

GPD Pocket 3 Mini PC
GPD Pocket 3 Mini PC Özellikleri

Core i7-1195G7 Tiger Lake işlemcinin yanı sıra muhtemelen PCIe 4.0 veri yolunu kullanan, 512 GB veya 1 TB M.2 PCIe NMVe SSD ile birlikte 16 GB kapasiteli LPDDR4x bellekler kullanılacak. Grafik tarafında ise 1.4 GHz’de çalışan entegre Iris Xe GPU var.

Yeni Mini PC, 1920x1080p çözünürlüğe sahip 8 inç IPS panel ile görüntü sağlayacak. Üretici ayrıca fiyatlandırma ve bulunabilirlik hakkında bir bilgi paylaşmadı.