Anasayfa Haber Zoom, Toplantılara Gelen Videoyu Durdurmak İçin Seçenek Sunacak

Zoom, Toplantılara Gelen Videoyu Durdurmak İçin Seçenek Sunacak

Zoom, gelen videoyu durdur özelliğinin, paylaşılan içerik için bant genişliğinin korunmasına yardımcı olacağını söylüyor.

Zoom, kullanıcıların bir toplantıdaki diğer katılımcıların video beslemelerini engellemesine olanak tanıyan “gelen videoyu durdur” adlı yeni bir özellik getiriyor. Yeni özellik sayesinde, bir toplantıdaki Zoom kullanıcıları gelen tüm videoları kolayca devre dışı bırakabiliyor. Kısıtlı bir bağlantı kullanan kullanıcılar için bahsi geçen özellik, paylaşılan içerik için bant genişliğinin korunmasına da yardımcı olacak.

Şirket, yeni güncelleme ile toplantılarda güvenlik ve ses iyileştirmeleri de sunuyor. Toplantı sahibi ve yardımcısı artık hangi güvenlik özelliklerinin geçerli olduğunu da kontrol edebiliyor. Zoom ayrıca, sohbette zengin metin biçimlendirme desteğini de kullanıcılara sunuyor. Zoom Android kullanıcıların bir Pro aboneliği için doğrudan Zoom yerine Google Play faturalandırmasını kullanarak ödeme yapmalarını sağlayan yeni bir Android özelliği de güncellemenin kapsamı içinde yer almış.

ZoomGüncelleme

Gelen videoyu durdur özelliğini etkinleştirmek için:

  • Yönetici olarak Zoom Web portalında oturum açmak,
  • Gezinme menüsünde Hesap Yönetimi‘ni seçmek ve Hesap Ayarları‘na tıklamak,
  • Toplantı sekmesini seçmek,
  • Toplantı İçi sekmesine gelerek “gelen videoyu durdur” seçeneğini etkinleştirmek,
  • Bir doğrulama iletişim kutusu gelirse buradan değişikliği doğrulamak yeterli oluyor.

Son olarak, bu ayarı hesaptaki tüm kullanıcılar için erişilebilir kılmak için de kilit simgesine tıklayarak buradan ayarları kilitleyebileceğinizi belirtelim.