Anasayfa Haber 1Password, Rastgele E-Posta Adresi Oluşturma Özelliği Kazandı

1Password, Rastgele E-Posta Adresi Oluşturma Özelliği Kazandı

1Password Rastgele E-Posta

1Password, Maskeli E-Posta adını verdiği rastgele e-posta adresi oluşturma özelliği ile kullanıcılarına daha fazla güvenlik sağlıyor.

Fastmail adlı e-posta barındırıcısı ile iş birliğine giden 1Password kullanıcıları için Maskeli E-Posta (Masked Email) adını verdiği rastgele e-posta adresi oluşturmalarına izin verecek yeni bir özellik duyurdu. Apple tarafından iCloud’da sunulmaya başlayan E-Postamı Gizle (Hide My Email) özelliğe benzer bir şekilde araç, oturum açma bilgileriniz için benzersiz e-posta adresleri oluşturmanıza olanak tanıyor. Takma adları doğrudan 1Password uygulamasında oluşturabilirsiniz ve bu, araca parola yöneticisinin bulunduğu tüm platformlarda erişebileceğiniz anlamına geliyor.

Fastmail CEO’su Bron Gondwana, “E-posta adresiniz çevrimiçi kimliğinizdir. Bir veri ihlali sırasında kimlik bilgileriniz tehlikeye girerse, rastgele oluşturulmuş bir e-posta adresine sahip olmak, birincil e-posta adresiniz ve dolayısıyla kimliğinizle ilişkilendirilemeyeceği için ikinci bir savunma hattı ekler.” diyor. Bu özelliğin ücretsiz bir Wi-Fi ağı veya ana hesabınıza bağlanmasını istemediğiniz fırsatlar içeren haber bültenleri gibi geçici amaçlarla hesap kaydetmek için oldukça ideal olduğunu söylemek gerek.

E-postanızı gizleme yeteneğinin çevrimiçi gizliliğinizi korumaya yardımcı olmak için ne kadar yapabileceği göz ardı etmek mümkün değil. Gizlilik ihlallerinin büyük çoğunluğunun kimlik avı e-postalarıyla başladığının altını çizelim.