Anasayfa Haber E-ticaret Devi Alibaba, Kripto Mandeciliğiyle İlgili Tüm Satışları Yasakladı

E-ticaret Devi Alibaba, Kripto Mandeciliğiyle İlgili Tüm Satışları Yasakladı

Alibaba üzerinden kripto para madenciliğiyle ilgili tüm donanım, yazılım ve hizmetlerin satışı yasaklandı.

Çin temelli Alibaba, kripto para madenciliği ile ilgili tüm mal ve hizmetlerin satışını yasaklayacağını duyurdu. Hatırlarsanız yakın zaman önce Çin Halk Bankası, kripto ile ilgili tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu açıklamıştı. Alibaba’nın duyurusu ise bu yasağın hemen ardından geldi.

Alibaba, kriptoyla ilgili tüm satışların 8 Ekim 2021’den itibaren “yasa dışı” olarak nitelendirileceğini söylüyor. Bu duyuru, tüm sanal para madencilerini ve Bitcoin, Litecoin, BeaoCoin, QuarkCoin, Ethereum ve diğerleri gibi sanal para birimleriyle ilgili hizmetlerin tamamını kapsıyor.

Kripto para birimleriyle ilgili her türlü öğretici içeriğin yanı sıra, sanal para birimlerini elde etmek için kullanılan herhangi bir donanım, ekipman veya yazılım da bu yasağa dahil. Dev şirket ayrıca ‘Blockchain Madenci Aksesuarları’ ve ‘Blockchain Madencileri’ kategorilerini de kapattı.

Yasakların 8 Ekim’de yürürlüğe gireceğinden bahsetmiştik. Çin hükümeti, kriptoyla ilgili her şeyin izini ülkeden silmek istiyor ve bu konuda kararlı görünüyor.