Anasayfa Haber Google, Chrome ve Gmail için Material You Değişiklikleri Duyurdu

Google, Chrome ve Gmail için Material You Değişiklikleri Duyurdu

GoogleChromeMaterialYou

Google, Chrome ve Gmail için birkaç Material You değişikliğine gidiyor.

Google, kısa süre önce Chrome 94‘ü kullanıma sundu. Bugün ise Chrome 94 yapısının uygulamaya bazı yeni Material You değişiklikleri getirdiğini öğreniyoruz. Bununla birlikte, Chrome’un yanı sıra Chrome OS’daki Gmail Android uygulaması da birkaç Material You değişikliğinden geçiyor.

İlk olarak Chrome’un Android sürümünde yapılan değişikliklere göz atalım. 9to5Google tarafından bildirildiği üzere, Chrome artık Dinamik Renkler için destek sunuyor. Bu da uygulamanın içindeki kullanıcı arayüzü öğelerinin artık telefonlardaki duvar kağıdındaki baskın renklere uyum sağlaması anlamına geliyor. Örnek vermek gerekirse, duvar kağıdında büyük bir ay çiçeği bulunuyorsa, uygulama sarının paster versiyonuna sahip bir renk paleti oluşturacak ve uygulamanın arka planı olarak geleneksel beyaz veya siyah yerine bunu kullanacak.

GoogleChromeSekme

Güncelleme ayrıca, birkaç simgenin veya düğmenin Chrome uygulamasındaki görünümünü de değiştiriyor. Örneğin, Chrome içindeki sekme değiştirici kullanıcı arayüzü küçük bir değişiklik geçirmiş. Sekmeler artık, köşeleri yuvarlatılmış olarak görüntüleniyor ve biraz daha büyük boyuta sahip. Aynı zamanda, hangi web sitesinin açık olduğunu listeleyen sekmenin üst kısmı da Dinamik Renkler özelliğini destekliyor. Dinamik Renkler desteği bulunmayan eski cihazlarda ise sekme arka planı gri renkte. Seçilen sekme ise mavi arka plana sahip. Android 12’de ise sekmeler sayfasının arka planı daha önce açılan web sayfasının baskın rengini alıyor.

GoogleGmailLogo

Chrome OS’daki Gmail uygulaması da yeni bir uygulama simgesi ve Material You değişiklikleri ile güncellenmiş. Bahsi geçen tüm bu yenilikler, 9to5Google tarafından bildirildiği üzere Sürüm 2021.09.10.397347674 ile kullanıma sunuldu.

Ancak şaşırtıcı bir şekilde, hem Android hem de iOS’ta Gmail uygulamasında gördüğümüz Google Meet ve Chat entegrasyonu, Chrome OS için bu sürüme dahil edilmemiş. Uygulama içinde karanlık modu değiştirme seçeneği de bulunmuyor. Bu sürüm yalnızca hafif tasarım değişiklikleri ve yeniden tasarlanan Material You değişikliklerini içeriyor.