Anasayfa Haber GPU-Z 2.43.0 Sürümü Yayınlandı

GPU-Z 2.43.0 Sürümü Yayınlandı

AMD, Nvidia, Intel

GPU-Z 2.43.0 sürümüyle birlikte bazı önemli hatalar giderildi ve RTX 3000 serisi mobil GPU’lar için yeni özellikler eklendi.

Donanım tutkunlarının yakından tanıdığı GPU-Z yazılımı geçtiğimiz hafta LHR algılama desteğiyle birlikte güncellenmişti. Aradan geçen kısa sürenin ardından uygulamanın 2.43.0 sürümü yayınlandı.

Yeni sürüm, Windows XP yüklü makinelerde v2.39.0’dan beri ortaya çıkan ekran görüntüsü alma hatasını tamamen gideriyor. GPU-Z ayrıca dizüstü bilgisayarlarda kullanılan NVIDIA GeForce RTX 30 serisi GPU’ların güç sınırlarını okuma yeteneği kazandı. Böylelikle artık Ampere mobil GPU’nun tam modelini, güç sınırlarının ne olduğunu ve limitleri artırıp artıramayacağınızı daha kolay öğrenebilirsiniz. Ayrıca limitleri artırmak için VBIOS’u flaşlamak mümkün.

Ek olarak, Rocket Lake işlemcilerde yer alan Intel Xe LP iGPU’ların Yürütme Birimi (EU) sayısını sabit gösteren hata giderilmiş durumda. Güncellemeyle yapılan değişimleri aşağıdan ayrıntılı olarak görebilir ve GPU-Z v2.43.0 sürümünü bu bağlantı aracılığıyla indirebilirsiniz.

GPU-Z v2.43.0 Değişim Notları

  • Gelişmiş -> NVIDIA BIOS kısmına NVIDIA Ampere Dizüstü Bilgisayarlar için güç sınırlarını okuma özelliği eklendi.
  • NVIDIA Quadro RTX 3000 (TU106-B) için destek eklendi.
  • Bazı eski Radeon kartlarında başlangıçtaki kilitlenme düzeltildi.
  • Intel Rocket Lake işlemcilerde yer alan Xe-LP iGPU’ların EU sayısını yanlış gösteren bir hata düzeltildi.
  • Windows XP altında kilitlenen sabit ekran görüntüsü özelliği düzeltildi.