Anasayfa Haber Steam Deck İlk Kez Oyunlarda Test Edildi

Steam Deck İlk Kez Oyunlarda Test Edildi

Gücünü Zen 2 ve RDNA 2 mimarilerinden alan Steam Deck, oyunlarda beklentileri karşılayacak şekilde performans sunuyor.

Steam Deck taşınabilir konsollar ilk olarak Aralık ayında ön sipariş veren müşterilere gönderilmeye başlayacak. Yeni avuç içi oyun konsolunun birçok özelliğine daha önce değinmiştik. Çinli bir kullanıcı ise geçtiğimiz haftalarda dağıtılan geliştirici kitini elde etmeyi başarmış görünüyor ve erken tarihli bazı incelemeler yaptı.

En baştan özellikle belirtelim, bu bir geliştirme kiti ve piyasaya çıkacak olan ürünlerden daha düşük performans sunabilir. Deck, AMD’nin Zen 2 ve RDNA 2 mikro mimarilerini bir araya getiren özel bir AMD SoC kullanıyor. APU’ya ayrıca 16 GB yeni nesil LPDDR5-5500 bellek eşlik ediyor.

Steam Deck Oyun Performansı

Grafik Ayarı FPS
Shadow of the Tomb Raider En Yüksek / Yüksek / Özel 30 FPS /36 FPS / 60 FPS
Doom Orta / Özel 60 FPS / 46 FPS
Cyberpunk 2077 Yüksek 20 FPS – 30 FPS
DOTA 2 En Yüksek / Düşük 47 FPS / 80 FPS

Shadow of the Tomb Raider ile başlayacak olursak, Valve’ın konsolu en yüksek ayarlarda 30 FPS hızı sağlamayı başardı. Ayrıca testleri yapan kişi, oyunda herhangi bir takılma fark etmediğini söylüyor. Grafik ön ayarları yükseğe çekildiğinde ise ortalama kare hızı 36 FPS’ye çıktı.

Doom’da kare hızı orta ayarda 60 FPS civarında dolaştı. Daha yüksek grafik ayarlarında ise 46 FPS’lere kadar düştü ve inceleme yapan kişiye göre oyun halen akıcıydı.

Sistemleri ağlatan Cyberpunk 2077’ye gelirsek, Yüksek ön ayarlarda kare hızı 20 FPS ile 30 FPS arasında gidip geliyordu ve takılmalar belirgindi. Görünen o ki bu oyunda ayarları orta veya düşük seviyeye çekmek şart. Testleri yapan kullanıcı, incelemesinde bu ön ayarlara yer vermedi.

DOTA 2 bildiğiniz gibi çok daha hafif bir oyun ve en yüksek ön ayarlarda ortalama 47 FPS elde edildi. Düşük ön ayarlarda ise kare hızları 80 FPS’ye kadar dayandı.

Steam Deck’in sıcaklıkları da ölçüldü ve konsolun arta kısmının yaklaşık 42.6 derece olduğu bildirildi. Yaklaşık üç saatlik oyun süresinde şarj %100’den %46’ya geriledi, ancak piyasaya çıkan son ürünlerde bu değerler daha iyi olabilir.