Anasayfa Haber MSI, Üst Düzey MEG CoreLiquid S Serisi Sıvı Soğutucularını Tanıttı

MSI, Üst Düzey MEG CoreLiquid S Serisi Sıvı Soğutucularını Tanıttı

MSI, yeni MEG CoreLiquid S sıvı soğutucular ile yüksek performansı daha az gürültü seviyesi ile mümkün hale getirmeyi hedefliyor.

Yeni CoreLiquid serisinde 360 ve 280mm olmak üzere 2 adet radyatör seçeneği bulunuyor. Ayrıca MEG CoreLiquid S serisinde daha az gürültüyle çok daha yüksek verimlilik alınabileceği belirtilmiş.

Radyatörde oluşan ısıyı dağıtmak için MSI’ın geliştirdiği MEG Silent Gale serisi fanlar kullanılıyor. Pompa üzerindeki 2.4″ IPS ekran, donanım bilgi ekranı olarak düzenlemenin yanı sıra izleyicileri etkileme amaçlı olarak da değiştirilebiliyor. Kullanıcılar; CPU, GPU, PSU, fanların yanında soğutma sıvısının sıcaklığını da görüntüleyebilmekte. Eğlence amaçlı kullanımlar içinse GIF ve MP4 dosyaları ekrana yansıtılabiliyor.

Daha dayanıklı pompa ve fan kontrolü

Asetek ortaklığı ile tasarlanan MEG CoreLiquid S Serisi, MSI’ı bir üst noktaya taşıyor. Yeni soğutucuların vurgulanan özellikleriyse sessiz ve düşük gürültü seviyesinde yüksek soğutma performansı sunmaları. Asetek’in 7. jenerasyon pompasıyla birlikte daha yüksek dayanıklılık ve direnç de sağlanmış.

Soğutucular, sessizlik adına radyatör fanlarını 0 RPM modunda çalıştırabiliyor. Kullanıcılar isterse MSI Center yazılımı ile işlemci 80 dereceye çıkana dek fanları sıfır devirde çalışacak şekilde de ayarlayabilecek.

CoreLiquid S360 üzerindeki fan ve pompa özellikleri
CoreLiquid S360 ve Pompa

MEG Silent Gale fanlar ve özellikleri

MEG CoreLiquid S Serisi ile gelen fanlar, yenilikçi özelliklerinin yanı sıra oyunlarda ve yüksek performans isteyen gereksinimlerde daha az gürültülü çalışabiliyor. Sıvı kristal polimer (LCP) ile üretilen fan kanatları sayesinde daha az titreşim oluşturuyor. Ayrıca, yüksek hava akışı üretmesi için özel olarak tasarlandığı için hava akışının %58’ini koruyabiliyor. Hidrolik rulman (HDB) sayesinde de istenmeyen gürültülüyü azaltıp fan ömrünü uzatıyor. Meydana gelebilecek titreşimleri önlemek amacıyla fanın 4 köşesine titreşim önleyici silikonlar konumlandırılmış.

MEG Silent Gale Serisi fan ve özellikleri
MEG Silent Gale Serisi fan