Anasayfa Haber Yenilenmiş Microsoft Store ile Hangi Özellikler Geliyor?

Yenilenmiş Microsoft Store ile Hangi Özellikler Geliyor?

MicrosoftStore

Microsoft, yenilenmiş Microsoft Store uygulaması ile ilgili detaylı bilgileri paylaşıyor.

Windows 11 için yeniden tasarlanan Microsoft Store, bir süredir önizleme veya beta aşamasındaydı. Uygulama daha sonra, Windows 11’in genel kullanıma sunulmasından hemen önce beta sürümünden çıktı ve kararlı sürümü ile şu anda Insider kullanıcılara sunuluyor. Halihazırda Windows Insider programına üye olan tüm kullanıcılar, Microsoft Store’un kararlı sürümünü kullanabilir durumda. Şirket ayrıca, resmi lansman öncesi Microsoft Store için yapılan değişiklikleri bir blog gönderisi aracılığıyla kullanıcılara duyurdu.

Microsoft, Windows 11 ile platformu herkes için daha çekici hale getirecek yeni bir tasarım ve ilke değişiklikleri sunuyor. Böylelikle, Microsoft Store uygulamasının yeniden canlandığını söylemek mümkün. Windows 10’da mevcut olan Store uygulaması, Windows uygulamaları için merkezi bir uygulama olmaktan çok uzaktı. Şirket, görünüşe göre bunu yeni mağaza uygulaması ile değiştirmek istiyor.

Microsoft Store, Windows 11 yükseltmesi ile gelen kullanıcı arabirimi değişikliklerine uygun yeni bir tasarımla kullanıcılara sunulacak. Örneğin, uygulama artık WebView kullanmıyor ve yerel XAML bileşenleri ile güncellendi. Böylelikle kullanıcılar, uygulamadan daha iyi performans ve dokunmatik ekranlar için geliştirilmiş destek bekleyebilecekler.

Windows 11 ile kullanıma sunulacak Microsoft Store ayrıca, yeni geliştirici ilkeleri de sunuyor. Mağaza uygulaması artık tüm üçüncü taraf mağazalara da açık. Örneğin, geliştiriciler artık paketlenmemiş masaüstü uygulamalarını (Win32) mağazada listeleyebilecek. Bu durum, MSI paketlerinin artık desteklendiği ve geliştiricilerin uygulamalarını mağaza aracılığıyla kolayca dağıtabileceği anlamına geliyor. Bununla birlikte, Windows uygulamalarının yerleşik güncelleme sistemlerinin, Microsoft Store’da yayınlandıkları taktirde artık Microsoft’un güncelleme sistemini kullanmasına gerek kalmayacak. Ayrıca, Discord, Amazon ve Epic Games gibi şirketler de uygulamalarını ve hatta uygulama mağazalarını Windows 11’e getirecek.

MicrosoftStoreEpicGames

Microsoft ayrıca, yeni uygulama mağazasının Amazon gibi üçüncü taraf mağazalara ve Opera gibi üçüncü taraf tarayıcılara kendi motorları ile izin vereceğini de doğruluyor. Böylelikle, Epic Games ve Amazon uygulama mağazası, Microsoft Store’da listelenecek. Kullanıcıların Epic Games veya Amazon mağazalarından uygulama veya oyun indirebilmeleri için Epic veya Amazon için hesap oluşturması gerekecek.

Epic Games entegrasyonu, Fortnite yükleyicisini Microsoft Store’a getirebilir. Öte yandan Amazon Appstore, Windows 11’in Android alt sistemini desteklemek ve Windows 11’de alt sistemi ve Microsoft’un kapsayıcı teknolojisini kullanarak yerel olarak çalışacak Android uygulamalarına erişim sağlamak için kullanılacak.

MicrosoftStoreOpera

Microsoft yetkilileri ayrıca, üçüncü taraf tarayıcılar için Windows 11 mağazasının Chromium ve Mozilla’nın Gecko motorunu destekleyeceğini, dolayısıyla Store uygulamasında Opera, Firefox ve hatta Chrome gibi tarayıcıları bekleyebileceğimizi de belirtiyor.