Anasayfa Haber eFootball 2022, Steam Tarihinin En Kötü Oyunu Konumunda

eFootball 2022, Steam Tarihinin En Kötü Oyunu Konumunda

eFootball Steam

eFootball, oyunculardan gelen on binlerce negatif derecelendirme sonucunda Steam tarihinin en kötüsü oldu.

Daha önce Pro Evolution Soccer (PES) adıyla bilinen eFootball, Eylül ayı sonunda PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X|S platformları için çıkış yaptı. Oyun bu yıl ilk defa Fox Engine yerine Unreal Engine 4 kullanıyor ve oyunculara ücretsiz olarak sunuldu. Öte yandan eFootball o kadar çok hataya sahip ki Steam tarihinin en kötü oyunu olarak tarihe geçmiş durumda.

Steam 250’ye göre oyun, 10 binin üzerinde oy kullanılırken 0.89 (yüzde 9) gibi utanç verici bir puana sahip. En yakın rakibi ise 1.52 puanla Flatout 3: Chaos & Destruction.

Bir Twitter kullanıcısı, oyunun yüzü olan Lionel Messi’nin FIFA 22’deki muadilinden önemli ölçüde daha az gerçekçi görünen bir görüntüsünü paylaştı. Ayrıca kullanıcı, Konami ile FC Barcelona ortaklığının bir parçası olarak Messi’nin yüzünü tarayabilse de EA’in karakter modelinin çok daha gerçekçi olduğunu belirtti.

Oyuncular tarafından yaygın olarak karşılaşılan bir diğer sorun, oyun için maksimum çözünürlüğü 1600×900’ün üzerine çıkaramamaları. Ek olarak oyuncular, oyunun bir demo gibi görünmesinden de şikayetçi. Konami’nin bu şikayetleri ve daha fazlasını gelecekteki güncellemelerde ele alıp almayacağı henüz belli değil ama oldukça fazla işi var gibi gözüküyor.