Anasayfa Haber Desteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurulumu Mümkün

Desteklenmeyen Sistemlere Windows 11 Kurulumu Mümkün

Yeni yayınlanan bir araç, desteklenmeyen donanımlarda rahat bir şekilde Windows 11 kurulumu yapmanıza ve güncellemeleri almanıza olanak tanıyor.

Microsoft, Windows 11 gereksinimleri için katı şartlar uygulamıştı ve bundan vazgeçmeye niyeti yok gibi görünüyor. Ancak bu gereksinimleri karşılayamıyorsanız endişelenmenize pek gerek kalmayacak. İşletim sistemini bilgisayarınıza kurabilir ve şirketin engellemelerine rağmen güncellemeleri almaya devam edebilirsiniz.

Microsoft’un güncellenen PC Health Check aracıyla birlikte sistem uyumluluğunuzu kontrol edebiliyorsunuz. Gereksinimler arasında yeterli RAM ve depolama alanı, uyumlu bir CPU, en önemli gereksinimlerden TPM 2.0 ve bununla birlikte Secure Boot (Güvenli Önyükleme) özelliği yer alıyor.

Kullanıcıların en çok yakındığı gereksinimlerin başında TPM 2.0 teknolojisi yer alıyor ve destekli olan sistemlerde BIOS tarafından bu ayarı aktif etmek mecburi. Bu şartları karşılamayan kullanıcılar, Windows Update üzerinde bir yükseltme ekranı göremeyecek. Microsoft, bu durumda Windows 10’da kalmanızı öneriyor, ancak ISO dosyaları aracılığıyla temiz önyükleme yolunu da tercih edebilirsiniz.

Burada “Uyumluluk eksikliği nedeniyle PC’nizde meydana gelen hasarlar üretici garantisi kapsamında değildir.” gibi bir uyarı görünecek lakin şartları kabul ettiğiniz sürece Windows 11 bilgisayarınıza yüklenecek.

Çok daha önemli bir uyarı daha var. Eğer sisteminiz gereksinimleri karşılamıyorsa, Microsoft PC’nize sunulacak olan güncellemeleri durdurma hakkını saklı tutuyor. Örneğin desteklenmeyen Core i7 7700K bir işlemci kullanıyorsunuz veya TPM 2.0 sisteminizde aktif değil. Durum ne olursa olsun, güvenlik ve özellik güncelleştirmelerini alamayabilirsiniz.

Windows 11 Kurulum Aracı

Bunların hepsi bir kenara, Microsoft sunucularıyla yapılan kontrolleri geçen ve TPM 2.0 dahil uyumlu donanım kontrollerini atlayarak Windows 11’i bilgisayarınıza kurmanıza imkan tanıyan Universal MediaCreationTool isimli bir araç yayınlandı. Araç sayesinde yeni bir ISO dosyası oluşturmak veya USB bellek hazırlamak mümkün hale geliyor. Bu açık kaynaklı bir proje ve Windows 11’i doğrudan Microsoft sunucularından alıyor.

Kurulum yapmak isteyen kullanıcılar ilk uyumluluk kontrollerini atlatabilir, ancak Microsoft’un gelecekteki bir güncellemeyle değişiklikler yapma ihtimali hatırlatmakta fayda var.

9 Yorumlar

  1. Insider programına katılıp, Winpass11 programını indirip çalıştırdıktan sonra güncelleme şeklinde windoes 11 e geçebilirsiniz.Windows 11 i kullanmaya başlayabilirsiniz.Güncellme geldiğinde,sisteminiz uyumsuz hatası aldıktan sonra tekrar winpass11 çalıştırırsanız,yeni gücellemeyi de alırsınız. Kullanımı basit netten bulursunuz. iso filan uğraşmaya gerek yok.

  2. vindovs 11 yüklemek sorun değil…asıl önemli olan tpm 2.0 isteyen yazılımlara nasıl bir çözüm bulunacak…??? asıl sorun vindovs güvenliğini tam destekleyen ve özdeşleşmiş yazılımları nasıl eski sistemlerde çalıştıracaksınız ???… artık vindovs 11 biblos olaak kullanabilirsiniz bilgisayarlarınızı…

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version