Anasayfa Haber Valve, Proton Yazılımına NVIDIA DLSS Desteği Getiriyor

Valve, Proton Yazılımına NVIDIA DLSS Desteği Getiriyor

DirectX 12 için NVIDIA DLSS desteği Proton’da şu an için test aşamasında ve yakında kullanıma sunulacak.

Steam Deck el konsolunun üreticisi Valve, Windows oyunlarının Linux üzerinde çalışmasına izin veren hem standart hem de deneysel Proton uyumluluk katmanları için bir güncelleme yayınladı. Deneysel sürüm DirectX 12 oyunlarında Nvidia Deep Learning Super Sampling (DLSS) desteği sunarken, normal sürüm desteği daha fazla oyuna yayıyor.

Steam Deck bildiğiniz gibi Linux tabanlı Arc dağıtımını çalıştırıyor ve farklı işletim sistemlerinin yüklenmesine izin verilecek. Bununla birlikte, konsol Windows’a özgü API komutlarını Linux API komutlarına çevirmek için Proton uyumluluk katmanını kullanıyor ve böylece Windows oyunlarını Linux’ta çalıştırmak mümkün hale geliyor. En son deneysel güncelleme ise genel olarak Linux oyuncularına fayda sağlayacak, ancak aynı zamanda Steam Deck’in yeteneklerini geliştirecek.

Valve ayrıca DirectX 12 oyunlarında NVIDIA’nın DLSS teknolojisini destekleyen Proton Deneysel tarafında bazı yeni değişiklikler yaptı. Geliştirici daha önce DLSS işlevini yalnızca Vulkan API’sinde çalışan oyunlarda kullanıyordu. Valve’ın deneysel desteği artık DirectX 12 oyunlarının DLSS’yi sorunsuz çalıştırmasına izin veriyor ve yapılan testlerden sonra kararlı sürüme ulaşacak.

Bunu çalıştırmak için Proton Experimental (Proton Deneysel) dalının en son sürümünü derlemeniz, en son NVIDIA sürücülerini yüklemeniz ve “PROTON_ENABLE_NVAPI=1” ortam değişkenini ayarlamanız gerekiyor.

Steam Deck avuç içi oyun konsolları Aralık ayında müşterilere ulaşmaya başlayacak. Güncellenmiş Proton yazılımı ise hem Steam Deck hem de Steam’in Linux’ta birçok oyunu desteklemesine izin verecek.