Anasayfa Haber Bing Üzerinde En Çok Aranan Kelime Google

Bing Üzerinde En Çok Aranan Kelime Google

Bing Google

Google, rakip arama motoru Bing üzerinde en çok aranan kelimenin Bing olduğunu paylaştı.

Google, Avrupa Birliği tarafından 2018 yılında açılan bir tekelcilik kararı nedeniyle mahkemede. Şirketin rakip arama motorlarını ezmek için haksız taktikler kullandığı ve piyasada tekel oluşturduğu iddiasıyla suçlanmasının ardından yaklaşık 5 milyar dolar para cezası aldı. Google ise insanların arama motorunu kullanmayı gerçekten çok sevdiklerini ve kötü bir şey olmadığını iddia ederek bunu reddediyor. Bunu kanıtlamak ve tekelcilik kararının kaldırılmasını sağlamak için Google’ın hukuk ekibi, Microsoft‘un rakip arama motoru Bing üzerinde en çok aranan terimin Google olduğuna dikkat çekti.

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere bir Google avukatı, “Bing’deki en yaygın arama sorgusunun açık ara Google olduğunu gösteren kanıtlar sunduk” dedi. Hukuk ekibi, “İnsanlar Google’ı mecbur kaldıkları için değil, istedikleri için kullanıyorlar” diyerek devam etti. Şirket, mahkemede yaptığı tüketici anketlerinde Avrupa’daki pazar payının “kullanıcıların %95’inin Google’ı rakip arama motorlarına tercih ettiğini” gösterdiğine de dikkat çekti.

Google’ın mahkemede olmasının tek nedeni, Avrupa Birliği tarafından 2018’de verilen bir tekelcilik emri ve para cezası. AB avukatları, kararın neden mahkemeye verildiğini açıkladılar ve üç ana nedeni sıraladılar: Telefon üreticilerini Chrome’u telefonlarına önceden yüklemeye zorlamak, aksi takdirde Google Play Store’u lisanslamayı reddederek, ağ sağlayıcılarına ve üreticilere ödeme yapmak, Google arama uygulamasını tüm cihazlarına yalnızca önceden yüklemek ve şirketlerin bu kurallara uymadıkları takdirde Android’in alternatif sürümlerine sahip telefon veya tablet satmalarını engellemek.